Opp og frem for Leirgulen-fetterne

Nyheter
1325

Da iLaks snakket med gründerne Thomas og Runar Leirgulen i fjor vinter, ønsket de å bygge bygda med næringsvirksomhet og arbeidsplasser. Dette er de i full gang med å fullføre.

Ved siden av full jobb hos K. Strømmen Lakseoppdrett har de bygget opp selskapet Havbruksutstyr som har spesialisert seg på skjul og hvilehjem for rensefisk.

Les også: – Et godt hvilehjem kan gi en mer effektiv rognkjeks

Bikket en million
I 2015 var selskapet preget av oppstart og utvikling. Salget var ikke derfor ikke i fokus. Likevel klarte de å gå i pluss. De fikk en omsetning på 362.000 korner og resultat før skatt endte på 103.000 kroner.

Etter dette har de solgt unna skjul som varmt hvetebrød, og Thomas Leirgulen forteller til iLaks at de nå har bikket en million i omsetning for inneværende år. I tillegg har de mellom fem og seks personer knyttet til bedriften.

– Vi har kommet i gang, og det er en start. Det vi har spesialisert oss på kombinasjonsskjul som vi selv har utviklet, og salget har gått strålende. Det er mye som tyder på at det vi har utviklet var et behov som næringen hadde, sier Leirgulen.

Frem til nå har de solgt omtrent 130 skjul som per i dag står i sjøen.

Les også: Gutta som vil bygge bygda

Flere ansatte
I tillegg har de knyttet til seg flere folk i bedriften.

– Vi har ikke noen på hundre prosent, for det går rett og slett ikke opp. Det er sånn at vi fremdeles er i etableringsfasen, og omsetningen er ikke så enorm at den tillater dette. Det vi har fått til er å hyre inn folk når ordrene kommer inn. Når salget er på sitt villeste, er det seks personer som jobber her for oss, forklarer Leirgulen.

De jobber med å spleise tau, montere skjulene i tillegg til å drive kvalitetssikring og testing av gardinsystemet.

Videre forteller han at det fra januar til juli i år har vært stor pågang og stor interesse. Men når fellesferien kikket inn ble det roligere. De har derfor fått bevilge seg en lang ferie. Men helt fri tar gründere sjelden. En god del av tiden ble også brukt til å tenke ut, og videreutvikle nye ideer for fremtiden.