«Ole» har rammet Cermaq hardt

Nyheter
716

Den lukkede merden lå plassert i Horsvågen utenfor Skutvik i Hamarøy.

Aquadomen, som ble sjøsatt i november og plassert på en lokalitet i Hamarøy, var under teknisk utprøving. Nå blir anlegget undersøkt for å avklare hvor omfattende skadene er, skriver Cermaq i en pressemelding.

Domen, som fortsatt var til testing etter at den var ferdig bygd sist høst, har kostet rundt ti millioner kroner. I disse dager var det meningen å begynne å sette ut fisk i den, men om det i det hele tatt lar seg gjøre, er nå usikkert. Ansatte på anlegget i Horsvågen stiller seg tvilende til at merden vil la seg reparere, skriver Avisa Nordland.

Cermaq har 22 konsesjoner i Nordland som alle ble utsatt for orkanen Oles herjinger. Før orkanen ble beredskapen på anleggene gjennomgått og etter orkanen blir alle anlegg sjekket for å sikre at det ikke er skjedd skade som vil føre til rømming.  Flåter, merder med tradisjonelle nøter og merder med econet har tålt ekstremværet, mens prototypen av det lukkede anlegget, slik den er utformet i dag, ikke sto imot naturkreftene, skriver selskapet i pressemeldingen.

– Aquadomen var testet og sertifisert. Nå må vi vurdere skadene på prototypen og hvordan vi kan bruke erfaringene fra ekstremværet i den videre utviklingen av Aquadomen, sier Øystein Grønolen, daglig leder i MSC.