Ny styreformann på plass for Salmafarms på Rjukan

Nyheter
1773

Carl Ivar Holmen og Sophus Kielland er de to gründerne bak Salmafarms, eller Akvafarm Rjukan, som det het tidligere.  De skal bygge det som blir verdens største landbaserte oppdrettsanlegg for laks. Etter tre år med hard arbeidsinnsats, er alt det formelle i boks. Det siste er at konsesjonen er utdelt, og registrert i akvakulturregisteret.

Den videre utfordringen nå, er å få inn den siste delen av finansieringen på plass, slik at de kan sette spaden i jorden.

Holmen opplyser at de samtidig jobber med å bygge opp organisasjonen. De har blant annet fått inn Jan Fossberg som styreleder.

– Dette er vi fornøyd med, forteller Holmen.

Fossberg på sin side synes prosjektet virker spennende, og han gleder seg til å få være med på laget i den videre utviklingen.

Fremdeles utfordringer
– Man har i dag kommet veldig langt med RAS-teknologien. Gjennom både forskning og erfaring, er det vist at man klarer å kjøre laks helt frem til slakt på land. Det blir derfor spennende å få være med i dette prosjektet, sier Fossberg.

Han mener også at de gjennom å knytte til seg de fremste som rådgivere og støttespillere, gjør at de i dag har høy faglig tyngde og kompetanse i prosjektet som virker svært lovende.

– Det er gjennomtenkt helt fra prosjektering og frem. Når det er sagt, skal vi være ydmyk for de utfordringene som fremdeles kan ligge her. Det trengs ennå kunnskap rundt mikrobiologi og kjemi. Denne kompetansen er det svært viktig at vi får med oss gjennom daglig leder, understreker Fossberg.

En formidabel innsats
Når han tiltrer er fremdeles litt uklart.

– Det er formaliteter rundt dette. De har fått konsesjon, men det gjenstår noe før de kan trykke på startknappen. Når de er klar for det, kommer jeg formelt til å tiltre som styreleder, forklarer han.

Videre vil han rose Holmen og Kielland for den formidable innsats de så langt har gjort.

– De er svært dyktige i alt de gjør. Jeg ser frem til å begynne, og jeg vil gjøre mitt for å bidra til at dette blir realisert, sier Fossberg.

Bred erfaring
Fossberg er allerede et godt kjent ansikt for næringen. Han har tidligere vært konserndirektør i Ocea og videre over i Stensvik. Etter dette har han jobbet som frilanser, og er rådgiver og konsulent for flere bedrifter knyttet til akvakultur. I tillegg har han vært, og er, styreleder i flere selskaper som blant annet Gendemsjø Seafood og Vestkorn Milling.