Ny fabrikk koster 1,7 milliarder kroner: Veramaris starter med storskala algeproduksjon

Nyheter
798

Veramaris sitt nye anlegg i Blair i Nebraska i USA dyrker havalger naturlig rike på EPA og DHA. Anlegget har null avfall og kapasitet til å dyrke omega-3 i industriell skala. 


– Veramaris-oljen er en skalerbar og pålitelig alternativ kilde til EPA og DHA, de to marine omega-3 fettsyrene som har vist seg å være avgjørende for god helse, både for fisk og mennesker, uttaler selskapet i en pressemelding.

Algeoljen fra Veramaris gjør ifølge selskapet havbruksnæringen mindre avhengig av villfisk. Produksjonskapasiteten til anlegget tilsvarer 1,2 millioner tonn villfanget fisk.

– Dette anlegget vil dekke rundt 15 prosent av hele lakseoppdretternes årlige etterspørsel etter EPA og DHA, noe som gir et betydelig bidrag til å bevare det biologiske mangfoldet i våre hav og redusere presset på havfiske, uttaler selskapet videre.

Veramaris feiret åpningen av anlegget onsdag med guvernøren av Nebraska, Pete Ricketts, lokale myndigheter, administrerende direktører i Veramaris sine morselskaper DSM og Evonik, Feike Sijbesma og Christian Kullmann, gjester og medarbeidere ved fabrikken.