NRS: – Det har aldri vært snakk om å droppe et slakteri i Tromsø på grunn av oppdrettsvedtaket

Nyheter
573

Men NRS har fortsatt ikke besluttet om de skal bygge eget slakteri.

I oktober 2018 skrev iLaks at NRS vurderer flere beliggenheter hvis selskapet bestemmer seg for å bygge et eget slakteri. En av lokasjonene som er vurdert er i Tromsø kommune, nærmere bestemt Tønsnes/Tønsvika, rundt 15 kilometer nordøst for Tromsø sentrum.

Kort tid etter gjorde kommunestyret i Tromsø et vedtak om å kun tillate lukket produksjon. iTromsø skrev i den forbindelse at «oppdrettstopp» kan koste Tromsø nytt slakteri. Dette avfeier konsernsjef i NRS, Charles Høstlund til iLaks.

– Vi sa aldri at planene om å legge et slakteri til Tromsø skulle droppes av den grunn. Det vi sa var at det er et vedtak som kan ha betydning for beslutningen vår.

Høstlund legger vekt, og trykk på, at det kan ha betydning, og forteller at Tromsø kommune fortsatt er et av alternativene.

– Det er viktig at vi er velkommen i en kommune, men det er allikevel en rekke andre faktorer som har betydning, sier han og legger til:

– Det er lite dramatikk i dette. Hvis vi skal bygge et slakteri, og det har vi vært klart på at det kan godt hende vi gjør, så er det en rekke faktorer som bestemmer hvor det blir. Men det kan også hende vi velger å fortsette med ekstern slakting, sånn som vi gjør i dag, sier han.