Nova Sea til anskaffelse av nok en båt fra Folla Maritime Service

Nyheter
0

Selskapet melder i dag at de har inngått en avtale om levering av ny arbeidsbåt av typen FollaPower42 Electric fra verftet i Flatanger. 

Teknisk ansvarlig sjø hos Nova Sea, Odd Stensland, forteller til iLaks at da de fikk presentert skissene og løsningsforslagene fra Folla Maritime Service, var valget enkelt. Han legger vekt på den store batterikapasiteten båten vil ha som et av argumentene for valget.

– Vi legger stor vekt på HMS og miljøfokus i alle våre prosesser, og innkjøp av fartøy er heller ikke noe unntak. Med sin store batteripakke vil hybridbåten kunne driftes lydløst og grønt gjennom store mye av arbeidsdagen, forteller han stolt.

Salgssjef nybygg hos Folla Maritime Service, Camilla Kvaløsæter, sier at det er viktig for dem å ta del av utviklingen i næringen og industrien, og påpeker at det har vært mange gode miljø- og innovasjonsbidrag som har bidratt til utviklingen.

– Vi har samarbeidet med Møre Maritime om utviklingen av båten. De har lang erfaring med å utvikle innovative og effektive skrog. Det er også ekstra gøy å utvikle produkter som setter både mannskap og miljø i fokus, sier hun.

Båten skal etter planen leveres fra verftet i Flatanger i juni 2023.