Nordic Aqua har endelig startet fôring i kinesisk anlegg

Nyheter
0

Nordic Aqua Partners skriver i sin kvartalsrapport at de har fullført første innlegg av egg og foring i sitt nye anlegg Gaotang utenfor Shanghai. Dette vil ha store muligheter når det oppnår full kapsitet i Shanghai-markedet, bare fem timer unna med bil. 

– Prosjektgjennomføringen har vært utmerket, og vi er veldig fornøyde med fremdriften på byggeplassen. Med det første innlegget av egg og starten på første fôring fullført, utvikler vi oss gradvis fra et rent prosjektselskap til et oppdrettsselskap. Prosjektet fortsetter å kjøre i henhold til den opprinnelige planen, forteller styreleder Ragnar Joensen.

Prosjektet er i følge Nordic Aqua Partners i rute, og har ikke hatt større forsinkelser grunnet korona eller krigen i Ukraina. De er i prosess med å finne en avtale for med lokale myndigheter for vilkår og betingelser for utvidelse av den årlige kapasiteten til 20.000 tonn på nåværende lokasjon.

Nordic Aqua forventer at prosjektet vil se et positivt resultat i 2024, når første høsting vil igangsettes. Anlegget skal kunne produsere 20.000 tonn til det kinesiske markedet i 2027 når det er i full produksjon.

Nordic Aqua ser på mulighet for ekspansjon til andre deler av kina, som Beijing og Hong Kong. Det gjør at prosjektet kan ha en stor mulighet i markedet da det vil gi det kinesiske markedet tilgang på dagsfersk laks i større omfang, og uten risikoen som kommer ved transport. Nordic Aqua har tidligere satt som mål for produksjon totalt på 50.000 tonn.