Nok et svindelforsøk mot oppdrettsnæringen: – De virket til å ha mye kunnskap om biprodukter

Nyheter
1062

Villa Seafood og Torsvågbruket misbrukt i et forsøk på å svindle britiske UK Seafood.

Svindelforsøket baserer seg på en nærmest blåkopi av Villa Seafood sin egen hjemmeside villaseafood.com. De ansattes navn og kontaktinformasjon er blitt endret, trolig i et forsøk på identitetstyveri.

– Ove Thu, administrerende direktør i Villa Seafood har fått navnet Ole Henrik Tellebond som er daglig leder i Torsvågbruket, og regnskapssjef i Villa Seafood er blitt Anne Kultorp, som er salgsdirektør i Villa Seafood, forteller Marie Luise Lassesen, daglig leder i Villa Seafood, til iLaks.

Nettsiden til svindlerne, torsvagbruket.com, er ellers helt identisk den ekte nettsiden.

Skjermdump av svindelsiden.

Tilbydd bi-produkter
Svindelforsøket ble oppdaget da UK Seafood kontaktet Villa Seafood.

– UK Seafood fortalte oss at de ble kontaktet av representanter fra dette påståtte selskapet og blitt tilbydd bi-produkter av laks. De hadde sendt bilder av hoder og rygger og virket til å ha mye kunnskap om bi-produkter. De hadde også bedt om forskuddsbetaling, sier Lassesen.

Villa Seafood forteller at de prøver å få stengt ned denne hjemmesiden og at saken vil bli politianmeldt. Norfra i Tromsø, som er morselskapet til Torsvågbruket er informert og de vil også politianmelde saken.

Mer og mer vanlig
I korrespondansen mellom UK Seafood og Villa Seafood forteller det britiske firmaet at denne typen handlinger har blitt mer og mer vanlig den siste tiden, og at de derfor håper svindlerne ikke vil lykkes i forsøket.

Marie Lassesen. Foto: Villa Seafood.

– Det beste forsvaret er å la flest mulig få vite om svindelforsøket, sier Lassesen.

Det er langt fra første gang norske selskaper har blitt brukt i denne typen svindelforsøk. i 2017 ble Ice Mar og Romsdal Processing dradd inn i en eksportsvindel.

Tidligere samme år ble også Pure Norwegian Seafood utsatt for svindelforsøk.

Også i 2015 ble det gjennomført et liknende svindelforsøk.