Multi X blir første chilenske oppdretter til å fôre laksen kun med insektprotein

Nyheter
0

Den chilenske lakseoppdretteren Multi X forventer neste vår en stor milepæl ved å bli landets første til å slakte laks eksklusivt fôret på insektprotein.

Multi X sier at de avler 1,4 millioner laks på insektmel utviklet av Biomar og det chilenske selskapet Food 4 the Future (F4F).

Fisken skal slaktes i mars 2023 ved Multi X sine sjølokaliteter i Magallanes-regionen.

Fôringsprosjektet er ment å diversifisere selskapets proteinkilder for oppdrettslaks og fremme selskapets bærekraftsmål.

– Det er et betydelig skritt mot å utforske bærekraftige matalternativer som reduserer karbonavtrykket og lar oss få et sluttprodukt av beste kvalitet, sier Martín Hepp , oppdrettsjef i Multi X.

F4F dyrker insektlarvene og produserer både mel og insektolje av dem. De har grundig undersøkt omfanget og effektiviteten til insektprotein i fiskefôr, sier han.

Ifølge kommersiell leder for F4F, Felipe Mayol, har forsøkene med insektproteinet vist at det har konkurransedyktig ernæringsmessig ytelse.

Kommersiell sjef i BioMar, Michael Adler, håper også at andre lakseprodusenter i Chile vil følge etter.

– De er langsiktige beslutninger og implementeringer og er ikke fritatt for kostnader eller utfordringer, men laget med et blikk for fremtiden. Vi stoler på at det gradvis vil være flere selskaper som satser på dette proteinet, sier han.