Mowi utelukker ikke landbasert oppdrett

Nyheter
955

De tar gjerne laksen på land dersom det er det som skal til for å beholde sin plass som verdens største lakseprodusent. Forutsetningen er at det må være lønnsomt. 

Landbasert oppdrett er i vinden som aldri før. Stadig flere prøver lykken med å ta det rosa gullet opp på land. Dette er heller oppdrettsgiganten Mowi fremmed for, skriver Dagens Næringsliv.

– Vi ser på alle muligheter. Når vi bestemmer oss for å gjøre noe, melder vi det. Vi utelukker absolutt ikke noen ting. Vi er den største aktøren innen lakseproduksjon, og det har vi tenkt å forbli. Alt vi ser at kan være lønnsomt, vil vi gjøre, sier konsernsjef Ivan Vindheim til DN.

Avisen skriver videre at selskapet heller ikke fremmed for å flytte produksjonen til utlandet, dersom det vil gi bedre avkastning. I dag har selskapet hovedkontor i Bergen og majoriteten av produksjonen skjer i Norge, men de produserer også laks i andre viktige oppdrettsland som Chile, Skottland og Canada.

– Blir det billigere å vokse ute, blir vi tvunget til det. Det er ikke det vi ønsker, men vi ønsker å bygge videre i Norge, sier Vindheim til DN.