Cermaq vil bruke lenger tid på milliardsatsing i Øst-Canada

Nyheter
791

– Jeg kan ikke si at vi er noe nærmere enn det vi var for seks måneder siden, sier Cermaq Canadas direktør for bærekraftig utvikling, Linda Sams.

Det Mitsubishi-eide oppdrettsselskapet Cermaq er ikke nærmere å realisere en satsing på en halv milliard dollar i Newfoundland Labrador, Canada, og har utsatt prosjektet i minst fire måneder.

Planene ble først omtalt på Cermaqs nettside.

Cermaq Canadas direktør for bærekraftig utvikling, Linda Sams. Foto: Cermaq

I april ga provinsen Nova Scotia Cermaq fire alternativer til lokaliteter. Selskapet har til hensikt å sette i gang undersøkelser på stedet, mulighetsstudier og omfattende offentlig engasjement. Selskapet «ser fortsatt på andre områder» ved Nova Scotia-kysten, men foreløpig er fokuset på områdene i Newfoundland Labrador, som inkluderer Chedabucto Bay-regionen (Guysborough Contry og Richmond Valley) på den østlige kystlinjen og i St.Mary-regionen sør for Digby på provinsens sørvestlige kyst.

Cermaq sa at det vil trenge mellom 10 og 20 oppdrettsanlegg med en årlig produksjon på 20.000 tonn for å rettferdiggjøre å komme til Nova Scotia, hvor det også vil åpne et settefisk- og prosessanlegg. Cermaq-direktør for bærekraftig utvikling. Linda Sams uttalte til den kanadiske statskanalen CBC, at selskapet hadde snakket med forskjellige interessenter.

– Mi’kmaq First Nation, fiskere, og vi trenger mer tid til å ha virkelig dyptgående samtaler. Det var drivkraften for å be om forlengelse, la Sams til.

– Jeg kan ikke si at vi er noe nærmere enn det vi var for seks måneder siden. Men, vi har mye mer informasjon og jeg tror at vi i løpet av de neste tre til fire måneder virkelig begynner å legge noen mer definitive linjer på kartet og komme oss videre, sa hun og la til:

– Hvis ting går fremover vil vi antagelig være i provinsen i flere tiår. Så, vi ser ikke bare på forholdene nå, men også på å forutsi hvordan forholdene kan være opp til tjue år fra nå.