Mørenot har sterk salgsvekst, men press på lønnsomhet

Nyheter
1243

Det siste året har selskapet kjøpt opp tre andre selskaper og ser på en omsetning på mellom 1,2 og 1,3 milliarder kroner for 2019. Konkurransen er likevel tøff. 

– Mørenot var i utgangspunktet et familiedrevent selskap, da det først ble etablert i 1913, da som Dyrkorn. I mai i fjor ble selskapet kjøpt opp at FSN Capital, forteller konsernsjef Arne Birkeland til iLaks.

I løpet av det siste året har de kjøpt opp ytterligere tre selskaper: Bøteriet, Hepsø Notservice og Hvalpsund Net.

– To av selskapene, Bøteriet og Hepsø Notservice, er selskaper vi allerede har god kjennskap til. I tillegg til disse to, har vi også kjøpt opp Hvalpsund Net i Danmark, som i tillegg til nøter, også leverer ringer. Med det kan vi kalle oss en totalleverandør av containment-løsninger til oppdrettsnæringen, sier Birkeland.

Bikker milliarden i omsetning
Etter en tid der Mørenot har vært underlagt FSN og nå i år har kjøpt opp flere selskaper, kan Mørenot se fremover med et bredere selskap enn tidligere.

– For 2019 lander vi på en omsetning på mellom 1,2 og 1,3 milliarder kroner. Fokuset fremover nå vil være å «sy ting sammen». Vi skal hente ut de effektene vi har fått av valgene som har blitt tatt dette året, og få den utviklingen vi ønsker. Vi skal rett og slett fokusere på å få dynamikken til å gå, sier Birkeland.

Birkeland forteller at konsernet har hatt en fin utvikling hva topplinje angår, de siste årene. Likevel er konkurransen tøff:

– Den utviklingen har blitt videreført i 2019. Samtidig er vi ikke fornøyd med lønnsomheten; sterkt prispress og sterk konkurranse de siste årene i mange av våre sentrale markeder, presser våre marginer og dermed lønnsomheten.

Mørenot har flyttet lokaler, og har nå hovedkontor i tredje etasje av kjøpesenteret Moa i Ålesund. Foto: Lizbeth Osnes

Fortsetter å satse på vekst
I de nye lokalene på Moa i Ålesund, sitter nå 50 av selskapets totalt nærmere 800 ansatte. Staben her dekker mange områder innen administrasjon, salg, teknisk og økonomi.

-Vi har fortsatt plass til ti til her på Moa, og har flere rekrutteringsprosesser i gang her. I dag begynte det to nye ansatte hos oss, og staben vil fortsette å vokse, forteller Birkeland.

Markedssjef May-Linn Hårvik forteller at det har vært vanskelig å rekruttere ansatte til Møre-regionen tidligere:

– Det har hatt mye å gjøre med at vi har vært så spredt utover fylket. Nå som vi er samlet ser vi en positiv endring her, og forhåpentligvis blir den delen av jobben enklere fremover nå som vi er langt mer sentrale enn vi har vært hittil.