Moen Verft inngår avtale med Marine & Industri Power om levering til sine fartøyer

Nyheter
0

Det tradisjonsrike verftet fra Trøndelag har inngått en avtale med Marine & Industri Power (MIPO) om å bli deres leverandør av Baudouin-maskiner og generatorsett.

Daglig leder i MIPO, Simen Sletten, forteller at arbeidet om en mulig avtale allerede startet i høst, etter at de fikk i land en avtale med Baudouin om agenturet for selskapet. Men at det først nå er signert en avtale. Dette skjedde under HavExpo på Sotra.

– Det er en stor og viktig avtale for oss som selskap. Vi har jobbet hardt for å få dette til og at det endelig er i havn, er en ren fornøyelse. Moen er et stort og viktig verft, sier han til iLaks.

Avtalen har den hensikt at selskapet, fra Stamsneset i Bergen, skal bli leverandør til deres fartøyer fremover, samt at de også har fått ansvaret for servicedelen for Baudouin-maskinene hos verftet. Sletten forteller at det skal leveres både motorer og generatorsett, og at det er til både nybygg og båter under ombygging.

Torbjørn Jensen, teknisk leder i MIPO, forteller til iLaks at han allerede har vært i Rørvik flere ganger og at samarbeidet er i full gang.

– Alle ønsker sterke og driftssikre motorer, hvor det faktisk er tilgjengelige teknikere ved behov. Dette har vi på plass, forteller han.

MIPO skal levere sine første maskiner for to nye servicebåter som er under bygging, men er tause om hvem oppdragsgiver er. Etter det iLaks erfarer, skal båtene leveres til et rederi som driver innen oppdrett, og at begge båtene skal bygges som hybrider.

Marine & Industri Power ble leverandør av Baudouin  tok i høst over agenturet for det tradisjonsrike franske selskapet, etter at Frydenbø hadde vært leverandør i en årrekke.

iLaks har ikke kommet i kontakt med administrerende direktør i Moen Verft, Paul Ingvar Dekkerhus, for en kommentar.