Mild vinter drar opp fôrsalget

Nyheter
2027

Alle de tre store produsentene i Norge melder om godt fôrsalg så langt i vinter.

Vinteren har så langt vært mild langs kysten, og langtidsvarselet tyder ikke på noe annet. Historisk selges det mer fôr når det er mildt i sjøen. Og statistikken til Akvafakta viser at dette også har vært tilfellet til nå i vinter.

– Det stemmer at forholdene var gode for november og desember. November 2018 var bedre enn november 2017. Desember 2018 sammenliknet med 2017 var litt opp, men ikke så mye. Alt i alt ser vi at det er gode forhold og appetitten er bra. sier kommunikasjonssjef i Skretting, Leif Kjetil Skjæveland, til iLaks.

BioMar er spent
Salgs- og markedsdirektør i BioMar Norge, Hans Halle-Knutzen, melder at fôrsalget hittil denne vinteren har vært bra, men ikke veldig langt unna det som var forventet.

– Det skal bli spennende å se om den siste mildværsperioden som vi nå er inne i vil påvirke salget fremover, sier Halle-Knutzen.

Han forteller at de er klare til å ta imot større bestillinger dersom de kommer.

– Produksjonen vår er satt opp for å håndtere svingninger, så selv om det kan variere litt uke til uke har vi, og er vi klare til å produsere det oppdretterne setter i bestilling, sier Halle-Knutzen.

– Vanskelig å sammenlinge år for år
Også Cargill forteller om godt salg.

– Det er vanskelig for oss å sammenligne fôrsalget år for år i og med at kontrakter og andeler endrer seg. Generelt sett kan jeg si at for vår del går salget godt, sier salgsdirektør i Cargill, Endre Sæter.

Han forteller i likhet med sine konkurrenter at kundene melder om gode produksjonsforhold og god appetitt hos fisken.