Maritech kjøper programvareselskapet Timpex

Nyheter
1241

Maritech og Timpex slår sammen kompetansemiljøene og blir en av de største softwareaktørene i Midt-Norge. Konsernet vil etter oppkjøpet ha over 100 ansatte og samlet omsetning vil være over 130 millioner kroner.

Maritech og Timpex kan torsdag offentliggjøre at selskapene har inngått avtale om oppkjøp. Timpex skal fusjoneres inn i Maritech. De to programvareleverandørene har det siste året samarbeidet om å digitalisere samhandlingen mellom eksportør, transportør, fortollingsagent og utvikling av en portal som gir sjømataktører full kontroll på logistikken. Nå blir de ett selskap og samlet vil de representere et stort og betydelig IT-miljø. Selskapet vil ha over 45 softwareutviklere i Molde, Åndalsnes, Trondheim, Averøy, Halifax inkludert et innleid team i Makedonia.

Vil løse logistikkutfordringer
– Vi leverer programvareløsninger skreddersydd for sjømat, som favner om hele verdikjeden, fra sjø til bord. Vår strategi er å tilby løsninger og støtte operasjonelle prosesser gjennom hele verdikjeden. Logistikk er en stor utfordring for sjømatnæringa. Logistikk og transport er den største kostnaden utenom selve varen. Gjennom dette oppkjøpet får vi større kompetanse og kan bidra til å løse disse utfordringene for våre kunder, sier CEO i Maritech, Janne T. Morstøl.

Timpex leverer softwareløsninger til bedrifter som opererer innen logistikk, transport og fortolling og har noen av de mest komplekse logistikkselskapene i Norge på kundeliste. Selskapet har satt et betydelig fotavtrykk innen transport- og logistikkbransjen i Norge. Timpex skal fortsette å jobbe opp mot kundene de har i dag. Samtidig ser de nå fram til å være med å videreutvikle transport- og logistikkløsninger for sjømatbransjen.

– For Timpex betyr dette at vi får et større utviklingsmiljø som gir mulighet for å raskere ta i bruk ny teknologi som for eksempel dataanalyse og maskinlæring. Vi får tilgang til nye kunder og et internasjonalt marked. Sammenslåingen med Maritech er meget attraktivt for å videreutvikle de to selskapenes markedsposisjoner innen både sjømat og logistikk. Et felles selskap vil ha ressurser og ledelse til å satse på utviklingen av nye løsninger og vil fremstå som en svært attraktiv arbeidsgiver for fremtidige ansatte. Vi gleder oss til å bli en del av Maritechs innovative og fremoverlente team, sier daglig leder i Timpex, Frank Amundsen.

Maritech og Timpex 
Maritech er en ledende leverandør av programvare til sjømatindustrien og en anerkjent partner for flere av de største selskapene i markedet. Maritech utvikler og leverer verktøy som effektiviserer og øker lønnsomheten til sjømatbedrifter som må holde tritt med en stadig mer krevende og regulert industri. Selskapet er majoritetseier i IoT-selskapet Lillebakk og sjømatanalyse-selskapet SeaDataCenter på Island. Maritech har sitt største kontor i Molde samt kontorer på Averøy, i Harstad, Tromsø, Oslo, samt i Nord-Amerika, Spania og Chile.

Programvareselskapet Timpex, har 30-års erfaring i utvikling av programvare for bedrifter som opererer innen logistikk, transport og fortolling. Hovedkontoret ligger i Åndalsnes med avdelingskontor i Trondheim. 20 høyt utdannede ansatte med stor bransjekunnskap og lang erfaring, samt et tett samarbeid med kundene er noen av årsakene til at Timpex har en ledende posisjon innen logistikkløsninger i Norge.