Marel stiger på første handelsdag på børsen i Amsterdam

Nyheter
740

Islendingene har fullført noteringsprosessen for å finansiere vekstplaner.

Marel-aksjen steg raskt etter at selskapet gikk på børs i Amsterdam fredag ​​morgen. I løpet av dagen har aksjen gått noe tilbake fra toppen på 4,02 Euro. Fredag ettermiddag står aksjekursen i 3,91 Euro, fremdeles godt opp fra 3,70 som var noteringsprisen.

– Dette er en stolt dag for Marel. Vi fullfører vår noteringsprosess på Euronext Amsterdam, som utfyller vår islandske notering. Vi er veldig glade for å ha mottatt svært sterk støtte for noteringen, både fra detaljhandel og institusjonelle investeringssamfunn i Storbritannia, USA, Island, Nederland og resten av Europa. Euronext-noteringen vil støtte neste fase av vår vekst, og gjøre det mulig for oss å forfølge vår visjon om en verden der kvalitetsmat er produsert bærekraftig og rimelig, sier konsernsjef i Marel, Árni Oddur Thórdarson.

I en finansberetning fredag morgen skrev det islandske selskapet at noteringen utgjør cirka 90,9 millioner aksjer. I tillegg har Marel gitt en vanlig overtildelingsopsjon som representerer cirka 9,1 millioner aksjer.

Noteringen utgjør 15 prosent av Marels samlede aksjekapital, forutsatt full tegning av overtildelingsopsjonen. Total tilbudsstørrelse beløper seg til 336,36 millioner euro og vil øke til 370 millioner euro dersom opsjonen blir brukt.