Lavere kontraktsandel enn tidligere for SalMar

Nyheter
650

Kontraktsandelen for første kvartal i 2019 er 30 prosent. For året som helhet er andelen 20 prosent.

Det kom frem under fremleggingen av kvartalstallene til SalMar på Hotel Contiental i Oslo torsdag.

– Vi har tro på gode priser i 2019, og det er helt klart en av årsakene til at vi ikke har like høy kontraktsandel som tidligere år, sier konsernsjef i SalMar, Olav-Andreas Ervik, til iLaks.

Til sammenlikning hadde SalMar i fjerde kvartal 2018 en kontraktsandel på 35 prosent.

Rekordslakt med bismak
Fjerdekvartal 2018 endte i rekordslakt for SalMar med 40.500 tonn. Tilsvarende kvartal i 2017 hadde slakt på 39.900 tonn. Men Ervik skulle gjerne sett at de slaktet noe mindre,

– Vi kunne gjerne vært foruten det at vi måtte slakte ut små mye småfisk på slutten av kvartalet, men sånn ble det og vi fikk hvert fall fisken til slakting og det er viktig, sier Ervik.

Guidingen på 145.000 tonn for 2019 opprettholdes.

Kostnadsutvikling
SalMar melder om noe høyere kostnader i Midt-Norge, men noe lavere i Nord-Norge.

– Det er egentlig som forventet. I nord har vi lavere kostnader og høyere volumer, men slaktingen av småfisken i Midt-Norge bidrar til å dra kosten opp der, sier Ervik.

På tross av problemene i region Midt melder SalMar et resultat på line med guidingen fra tredje kvartal. Også region Nord har resultater som samsvarer med guidingen.

Kostnadene i første kvartal 2019 er ventet å bli tilsvarende fjerde kvartal 2018 og det forventes lavere volum på grunn av sesongmessige svingninger.