Kvartalssmell for Lerøy og Austevoll : – Børsen reagerer noe i overkant av hva man kunne forvente

Nyheter
901

Men Kolbjørn Giskeødegård, lakseanalytiker i Nordea Markets, er ikke overrasket over at markedet sender både Lerøy Seafood Group og Austevoll Seafood kraftig ned på Oslo Børs etter at de begge leverte svakere kvartalstall enn forventet.

Lerøy hamres ned etter skuffende kvartalsrapport, og er tirsdag formiddag ned over åtte prosent på Oslo Børs. Austevoll, som er største eier i Lerøy, er ned nesten ti prosent.

Selskapene la tidligere idag frem resultatene for årets tre første måneder, og disse var langt svakere enn forventet av meglerhusene som følger aksjen.

Kolbjørn Giskeødegård er ikke veldig overasket over at markedet åpner negativt og sender aksjene  kraftig ned.

– Jeg vil likevel si at den reaksjonen vi har sett er nok noe i overkant av hva man kunne forvente, men sånn er det av og til, sier han til iLaks.

Fortsatt attraktivt
På tross av den kraftige reaksjonen på Oslo Børs, mener Giskeødegård at det er ingen grunn til panikk.

– Vi synes fortsatt dette er attraktive papirer å eie, men det er klart at når man leverer sånne tall, og det ligger i kortene at analytikerne vil justere ned 2019 estimatene sine, så vil alt annet enn en negativ markedsreaksjon være en overraskelse.

Sparebank1 Markets’ lakseanalytiker, Tore A. Tønseth, forventer å redusere sin estimerte Lerøy-EBIT med minst fem prosent etter rapporten, og vil vurdere sin kjøpsanbefaling. 

Problemene fortsatte i Sjøtroll
Analytiker Giskeødegård trekker frem problemene man også så i fjerde kvartal 2018 på Sjøtroll som et overaskende svakt punkt i kvartalet til Lerøy.

– Vi visste problemene skulle fortsette inn i første kvartal i år, men det hadde nok en sterkere negative effekt enn både vi og konsensus lå inne med. Hvitfisksida leverte bedre enn vi forventet, hovedsakelig grunnet høyere torskepriser og høyere produkstprosier generelt som gjør det. Baksiden av medaljen der er at en intens råstoffkonkurranse gjør at man antakeligvis får en marginskvis på landsida, sier Giskeødegård.

Om Austevoll trekker han frem at de hadde forventet noe kraftigere resultatforbedring fra pelagisk segment.

– Ellers så er det Lerøytallene som drar ned de også, avslutter Giskeødegård.