Kontali har dobla antall ansatte i samband med lansering av nytt system

Nyheter
0

På North Atlantic Seafood Forum lanserer Kontali prøverversjonen av sitt nye databasesystem.

I hjørnet av konferansehallen på North Atlantic Sea Forum, finn ein Kontali. Det er eit selskap som gjer analyse på eit stort utval av sjømatarter og næringer. Dei følger verdikjedene tett fra ende til annen. De bruker data og analyserer den, og tidlegare har denne dataen kun vert tilgjengeleg gjennom PDF, men bedriften arbeider nå med å utvikla eit nytt system. Dette systemet skal det gjere lettare for kundene å få tak i data, og starter med data for laks og laksefisk.

– Dette er dataen og innsikten, som våre kunder bruker til å gjere deira beslutningsgrunnlag. Målet er å gi kunden raskare og enklare tilgang til våre system, seier Eirik Junge Hess, Product manager i Kontali, til iLaks.

På den inneklemte standen viser Hess entuastisk korleis dataen blir vist, og korleis ein sjølv kan sortere slik ein sjølv ynskjer. Det nye systemet vil over tid utvikle seg, og er nå i ein tidleg fase med avgrensa tilgang. Bedrifta har i samband med dette dobla antall ansatte, og på tech avdelinga har bedriften gått frå 2 til 12 personar.

– Dette kan gjere at kundar kan spare tid og ressursar, og me kan gi dataen gjennom API, som gjer at kunden kan legge dataen inn i sine egne systemer, seier Hess.