Knut Nesse går av som Nutreco-direktør

Nyheter
2271

Nederlandske Rob Koremans overtar.

Administrerende direktør, Knut Nesse, forlater Nutreco etter å ha ledet selskapet de siste seks årene. Dette markerer slutten på hans karriere hos Nutreco som har strukket seg over mer enn 23 år etter at han startet i det Nutreco-eide fôrselskapet Skretting.

– Det har vært et privilegium å være en del av Nutreco i så lang tid og ha fått fylle rollen som CEO for de siste seks årene, sier Nesse i en pressemelding.

– Tiden er inne
– Det har vært fantastisk å arbeide i en voksende jordbruks- og havbruksindustri, og en glede å jobbe sammen med så mange flotte mennesker. Men nå er tiden inne for en forandring. Jeg har tatt en personlig beslutning om å flytte tilbake til Norge med familien min etter å levd i utlandet i mange år», sier han videre.

Jeroen Drost, direktør i SHV, det nederlandske familieselskapet som eier Nutreco, sier følgende i en kommentar:

– Knut har vist stort lederskap i sin rolle som administrerende direktør for Nutreco. Han har hatt avgjørende innvirkning på utviklingen, veksten og suksessen til selskapet. Under Knuts lederskap har selskapet nå et solid grunnlag for vekst og en klar strategisk retning for de kommende årene. Vi ønsker Knut alt det beste for framtiden.

Nederlender overtar
Rob Koremans starter i Nutreco 1. august 2018.

Dr. Rob Koremans. FOTO: Teva Pharmaceutical Industries Ltd.

Han er doktor i medisin fra RSM Erasmus universitet i Nederland og har en MBA fra Babson College i USA. I de siste 30 årene har han hatt forskjellige lederverv hovedsakelig innen farmasøytisk industri, blant annet fra Serono (en del av Merck Group), Grünenthal og Sanofi-Aventis i Nederland, Tyskland, Tsjekkia og Sveits. I sin siste stilling var han president og administrerende direktør i Global Specialty Medicines og medlem av Executive Committee hos Teva Pharmaceutical Industries Ltd.

Koremans vil overta for Nesse fra og med 1. oktober 2018.