Katamaranen «Jenny» har satt kursen mot Wenberg Fiskeoppdrett

Nyheter
1697

Wenberg Fiskeoppdrett holder til i Skysselvika i Fauske kommune, midt i Nordland. Lokalitetene i Skjerstadfjorden, innenfor Saltstraumen – verdens sterkeste malstrøm – er nærmest unike i oppdrettssammenheng. Både på grunn av den gode vannutskiftingen, men ikke minst det høye fer skvannsinnholdet som fører til at lakselusa ikke overlever i fjorden, skriver selskapet i en pressemelding.

 Dette er «Jenny»

Fakta

  • Lengde:    13,50 meter
  • Bredde:    7,50 meter
  • Motoreffekt: 2x375 hestekrefter
  • Fart:     13-15 knop uten last
  • Nyttelast: 25.000 kg
  • Byggnr:    141
  • Lev.dato: 04/05/2016
Den nye katamaranen «Jenny», med byggenummer 141 fra Moen Marin, skal gå inn i den miljøvennlige driften til Salten-selskapet.

To John Deere-motorer med en samlet motoreffekt på 750 hestekrefter sørger for framdriften. I kombinasjon med Twin Disc gir og Sleipner baugpropell gir dette krefter og fleksibilitet til krevende operasjoner i røffe farvann. «Jenny» er i tillegg utrustet med en radiostyrt Palfinger-kran på solide 32 tonnmeter, samt tre og fem tonns capstaner.

Navigasjonspakken er levert av FURUNO. Førtøyets spesifikasjoner inkluderer også et tre-fas aggregat med en effekt på 15 kW, moderne systemer for deteksjon og alarmering ved brann og vannintrenging, Inergen brannslukking i maskinrom og to redningsflåter. JENNY er godkjent etter nytt regelverk for fartsområde 3.

Ledende på servicebåt
Høy kvalitet og gjennomtenkt finish i alle detaljer har på få år gjort tradisjonsrike Moen Marin til den ledende leverandøren av arbeidsbåter til havbruksnæringa. I likhet med andre nybygg i NabCat-serien er også «Jenny» levert med helisolert maskinrom for bedre arbeidsmiljø, helkledde innvendige rekker for enkelt renhold og desinfisering – og helsveisede spant for optimal styrke og soliditet.

NabCat-fartøyene er designet spesielt for å betjene oppdrettsanlegg, og er bygd i aluminium i henhold til DNV Nordisk båtstandard som sikrer trygge arbeidsforhold i havbruksnæringa.

Moen Marin AS har ytterligere 9 NabCat 13,50, 3 NabCat 14,98 katamaraner samt to enkeltskrogsfartøyer i produksjon. Flesteparten av båtene er kontrahert til norske oppdretts- og serviceselskaper.