Kan pakke opp mot 10.000 tonn laks i uken i Hirtshals

Nyheter
898

– Både båten og pakkeriet er overdimensjonert, men det er ikke fordi at vi skal tømme norskekysten, sier administrerende direktør i Hav Line, Carl-Erik Arnesen.

Det var god stemning blant de fremmøtte i Hirtshals da den offisielle åpningen av Hav Line Processing, verdens største laksepakkeri, fant sted torsdag.

Siden nyttår har pakkeriet tatt unna nærmere 8.000 tonn laks, et antall som er veldig langt unna kapasiteten til anlegget.

– Vi har veldig stor kapasitet, så vi kan ta unna 8-10.000 tonn i uken her. Det kommer jo litt an på hvor mye som kommer inn så klart. Både båten og pakkeriet er overdimensjonert, sier Arnesen til iLaks i Hirtshals.

FOTO: Andreas Witzøe

– Kapasitet mange skjelver av
Arnesen bedyrer at overdimensjoneringen ikke er fordi at Hav Line skal tømme norskekysten, men fordi at de skal få fisken unna raskt og opprettholde god kvalitet.

– Det er derfor vi har denne kapasiteten som mange skjelver litt av. Det er ikke for at vi skal ta over alt. Det blir et supplement. Men stor kapasitet gjør at vi gjør jobben veldig raskt og får dermed god kvalitet på fisken, sier han.

– Blir det flere slaktebåter fra dere etter hvert?

– Jeg tror vi skal nå langt med «Norwegian Gannet», men det er mange som følger med, og at dette blir fremtiden, det er jeg helt overbevist om, sier Arnesen.

Arne Boelt, Borgmester i Hjørring kommune og finansminister i Danmark, Kristian Jensen (V). FOTO: Andreas Witzøe

Helter
Til stede under åpningen var også Arne Boelt, Borgmester i Hjørring kommune, og finansminister i Danmark, Kristian Jensen (V). De sto for knytingen av snoren utenfor anlegget.

Arnesen forteller at mottakelsen Hav Line har fått i Danmark er veldig god.

– I Hirtshals så er vi jo helter, de er veldig glade for det prosjektet her. Hirtshals er jo nærmest blitt verdens største fergeleie, det kommer både Color Line, Fjord Line og Nordline inn daglig, og nå har de også fått Hav Line. Så det er virkelig en stor transporthub her nede, sier han.

Ifølge Arnesen er også industrien på Nord-Jylland glade for å få enda mer fisk gjennom regionen.

FOTO: Andreas Witzøe