Nordly fikk medhold i lagmannsretten – må likevel punge ut

Nyheter
601

Retten kom til at det er rett på vederlag etter arbeidstakeroppfinnelsesloven. Jim Roger Nordly må derfor ut med flere millioner i ankesaken.

I mars 2020 skrev iLaks at Arthur Lyngøy hadde saksøkt STIM og ACD Pharmaceuticals fordi han mente han hadde krav på tre prosent årlig royalty for netto omsetning av fiskefôret «SuperSmolt Feed Only». Dette med bakgrunn i at Lyngøy, som var ansatt i ACD fra 2004 til 2015, hevdet at han utviklet ideen til «SuperSmolt Feed Only», og derfor skulle stå som eneste oppfinner av patentet.

I Sunnmøre tingrett i mai i fjor vant Lyngøy søksmålet. Nordly ble dømt til å betale ut syv millioner. Saken ble anket, og nå er nå er dommen klar.

Les også: Knusende dom mot STIM – må betale sju millioner kroner til Arthur Lyngøy

Lofotposten skriver at lagmannsretten nå forkaster anken over at den tidligere ansatte er eneste oppfinner av patentene. Avgjørelsen fra tingretten om at mannen er ene-oppfinner blir dermed stående. De slipper dermed å betale sin tidligere ansatte syv millioner kroner.

Retten kom til at det er rett på vederlag etter arbeidstakeroppfinnelsesloven. Den er satt til tre millioner kroner etter skjønn, og vurdert mot suksessen til produktet. Retten bemerket at det er betydelig under nivået den tidligere ansatte antydet som rimelig.

Partene må dekke sine egne kostnader for både tingretten og lagmannsretten, melder Lofotposten.