– Jeg klarer ikke helt å forstå motstanden mot oppdrett

Nyheter
727

Det er Mads Bækkelund og hans allierte i Fjord Visjon Lax som har sparket i gang oppdrettsplaner i Oslofjorden.

iLaks har tidligere skrevet om planene, hvor selskapet ønsker å etablere et visningssenter for laks, midt i hovedstaden. Fisken skal derimot røktes ved Bastøya utenfor Horten.

– Nå handler det om å opplyse folk, sier Bækkelund til Gjengangeren.

Vil gi profitt til lokalsamfunnet
Avisa skriver videre at Fjord Visjon Lax har fått godkjennelse av Kystverket, og venter på svar fra Fiskeridirektoratet. Det har ikke vært uten motstand, men Bækkelund har tidligere sagt til iLaks at han velger minste motstands vei, ved at fisken skal produseres i lukkede enheter hvor alt avfall samles opp.

– Jeg klarer ikke helt å forstå motstanden mot oppdrett. Det er enorme økonomiske mulighetene og profitten vil bli liggende i lokalområdet, forteller Bækkelund til Gjengangeren.

Lite lus
Han forteller videre at forholdene i vannet rundt Horten gjør også at lusen ikke vil feste seg på fisken. I tillegg er strømmene i Oslofjorden dobbelt så sterke som i nord.

Om ikke det er mye lus, har Østlandet andre utfordringer som kalde vintre. Oslofjorden fryser ofte om vinteren, men dette problemet skal løses ved å ikke ha fisk i sjøen etter jul.

Han mener Horten har en teknologisk kultur, som også passer til fiskeoppdrett.