Imam velsigner skotsk laks for muslimske kunder

Nyheter
1233

Den skotske oppdretteren Wester Ross samarbeider med Imam om halal-laks.

Sammen med Hatim Ameen, Imam og medlem av Shia-samfunnet i Manchester, jobber oppdretteren for å imøtekomme muslimske kunder. Det er BBC Radio Scotland som omtaler saken.

Det er ikke en enkel prosess å velsigne laksen. Ameen prøver å berøre hver enkelt glatte og kalde fisk med sine bare hender, for så å si en stille bønn, før han overlater laksen til Wester Ross sitt fiskepersonal. De bedøver og slakter laksen.

Ameen forklarer at ritualet om å hviske, «I Guds navn,» er nok til å gjøre hver laks halal og passer for tilhengere av islam. I en økt velsigner Ameen rundt 400 til 500 fisk.

Gilpin Bradley i Wester Ross Fisheries, forteller til BBC at den første telefonsamtalen fra Ameen, der han ba om å komme og velsigne laks, var litt overraskende.

– Vi kunne ikke helt tro på telefonsamtalen fra Ameen, og vi forsto ikke fullt ut hva som var involvert i en velsignelse. Men for å være ærlig, våre kunder liker det faktum at vi imøtekommer andre krav, sier Bradley.

Markedet for halal laks er potensielt lukrativt, med en global befolkning på over en milliard muslimer som følger strenge regler til mat.

Her kan du se hvordan det hele foregår.