Hofseth sin visningsflåte på plass i Storfjord

Nyheter
0

Hofseth har siden i fjor høst jobbet med å få på plass et visningssenter for oppdrett på Sunnmøre, og nå begynner det å nærme seg åpning både av visningssenter i Atlanterhavsparken og visningsflåte i Storfjord.

Mange lokale entreprenører har den siste tiden virkelig stått på for å bli ferdig med den  nye visningsflåten, som 18. mai blir fraktet til Vindsnes utenfor Valldal.

Ved å bygge et visningsanlegg får Hofseth tillatelse til å produsere 780 tonn mer matfisk av laks og regnbueørret med ti års varighet i Fjord kommune. I meldingen selskapet har sendt ut, forteller de at mange jobbet kreativt og hardt for at det skal bli spennende og kjekt å få lære mer om oppdrettsnæringen.

Prosjektleder i Hofseth International, Knut Eilert Hofseth, håper mange vil komme for å se hvordan de oppdretter fisk. Videre forteller han at anlegget i Atlanterhavsparken består av en interaktiv utstilling som viser hvordan man produserer oppdrettsfisk og hvilke muligheter som ligger i næringen. Her finnes både kino, digitale spill og fysiske aktiviteter.

– Målet vårt er at flere skal få lære om oppdrettsnæringen. Vi ønsker å vise lokalbefolkning, skoler, barnehager og turister hvordan vi produserer mat. Dette er viktig både for å styrke omdømme til havbruk, men og for å gjøre oss til en attraktiv arbeidsgiver, sier han.

 

Knut Eilert Røsvik

Hofseth har i dag over 500 ansatte i Møre og Romsdal, som gjør dem til en av regionens største arbeidsgivere. De er ikke bare Norges største foredler av laks, men har hele verdikjeden for oppdrett på kort avstand i både Sunnmøre og i Romsdal. Planene er store også for videre vekst, så det er en næring som kommer til å trenge mye kompetanse innen veldig mange felt fremover.

– Det vil ennå ta litt tid før visningsflåte og visningssenter er klare til å ta imot gjester. I Atlanterhavsparken pågår det nå et intenst arbeid for å bli ferdig til åpning før sommerferien starter, og visningsflåten vil være operativ i midten av juni. Båten som skal frakte gjester blir etter planen levert av Maritime Partner i august. Det blir nå jobbet med løsninger for å kunne ta imot gjester så tidlig som mulig.

Marina Solutions som totalleverandør

Det er Marina Solutions som er totalleverandør av flåten, og listen er lang over lokale entreprenører som har bidratt for at den nå endelig er ferdig. Daglig leder, Torgeir Iversen, sier at det har vært veldig lærerikt å jobbe med en så kompleks visningsflåte.

– Det er lagt mye energi helt ned til den minste detalj, og at det skal være enkelt og trygt å bevege seg ombord. Flåten har egen inngang for gjester og visningsdelen, og er godt tilrettelagt for bevegelseshemmede. Vi oppfatter stor interesse for å besøke flåten og er glade for at den har blitt veldig bra. Dette er og viktig for vår satsing mot havbruk, sier han.

De forteller også at når man kommer på besøk, får man et godt innblikk i hvordan oppdrett fungerer. Med direktekamera ser man fisken svømme rundt i anlegg og det er lagt opp til at man gjennom både kunnskap og opplevelse skal få lære om næringen. Visningsturene vil gå fra Valldal og selskapet «Uteguiden» er hyret inn for å hjelpe til med å gi besøkende en god opplevelse. Røkterne på lokalitet vil også fortelle om arbeidet som skjer på anlegget.

Visningsflåten får navnet «Ivar Heggen» for å hedre en av landets første oppdrettspionerer fra Valldal.