Hofseth Biocares fabrikksjef mener dette blir fordelene med oppgradert fabrikk

Nyheter
775

Fabrikksjef ved Hofseth Biocare i Midsund, Jarl Knudsen, forteller at de vil få et bedre produkt spesielt på lukt og smak når den nye delen av fabrikken står klar.

– De ansatte her har egne klær de bruker på jobben. Er du for lenge der inne setter lukten seg i klærne, forklarer fabrikksjef ved Hofseth Biocare i Midsund, Jarl Knudsen.

Ute i omkledningsrommet til de ansatte ligger store mengder klær brettet sammen i hyller opp etter veggene. Fabrikksjefen kler på seg laboratoriefrakk, hodeplagg, støvler og hørselvern. Her legger han også igjen mobiltelefon, kamera og klokke. Ingen løse gjenstander er lovlige inne i fabrikken.

– Gjennom denne døren kommer vi til produksjonsområdet. Her må vi være veldig nøye med hygiene, sier Knudsen.

Først håndvask, så et desinfiseringsmiddel. På gulvet flyter en lyserosa væske som han er nøye med å tråkke i. Han åpner døren inn til fabrikken. Og selv om døren er åpen, går man omtrent rett i en vegg av stram fiskelukt og et voldsomt støy.

Fire produkter
– Vi går bare gjennom her, så starter vi på starten, sier Knudsen.

Det som i dag er fabrikklokalene til Hofseth Biocare var ikke det fra starten av. Det er et bygg de tok over, og er derfor ikke perfekt designet for produksjonen av lakseolje og protein.

Knudsen går gjennom en ny vaskestasjon og ut til hallen der hvor råvarene kommer inn. Fiskehoder, fiskerygger og fiskeskinn.

– Dette er restfraksjoner fra filetproduksjon, primært fra de tre fabrikkene til Hofseth. Der oppstår rester fra fersk laks og ørret, som har humankonsumkvalitet. Det fraktes i en ubrutt kjølekjede fra fabrikkene og til oss, sier Knudsen.

Gjennom prosessene på fabrikken oppstår det fire produkter: Lakseolje, kalsium og to typer protein.

Forbedringer
Hofseth Biocare venter for tiden på at tomten ved siden av fabrikken skal bli klar til byggestart. Når den nye delen av fabrikken og den nye tørka står klar, tror Knudsen det både skal lette arbeidet og gi et bedre produkt.

Jarl Knudsen. FOTO: Andreas Witzøe

– Jo fortene du kjører et protein fra start til pulver jo bedre er det. Vi vil få et bedre produkt spesielt på lukt og smak, sier han og legger til:

– Det vi gjør i dag er at vi tar et produkt som er varmt i prosess, kjøler det ned og samler det opp på tank til vi har nok til å fylle en tankbil. Det kan ta tre dager, og så kjører vi den opp til Berkåk. Hvis vi kunne flyttet produktet rett fra prosessen våres og rett i tørka hadde vi spart energi på å kjøle ned og varme opp igjen, og spart transportutgifter. Ikke minst får vi en bedre kvalitet fordi produktet ikke er lagret i tre dager før det går til tørking, sier Knudsen.

Han forteller at de for tiden tester produktet sitt hos flere leverandører for å sikre at de kjøper og installerer rett tørke til den nye delen av fabrikken.

– Pulverkvaliteten på den fineste proteinfasen er ekstremt viktig, derfor må vi sikre at vi handler rett, sier Knudsen.

Et lite marked
På tross av at både produktet og fabrikken er godkjent for humankonsum, og at det er mest penger der, kan ikke Hofseth Biocare belage seg på salg kun til den sektoren.

– Markedet er ikke så stort at vi kan velge kunder. Kvaliteten er så god at vi kan nesten selge alt til humant bruk, men så opplever vi kanskje at markedet ikke er der og da må vi selge til fôr, avslutter Knudsen.

Dronefoto av Hofseth Biocare før gravearbeidet. FOTO: Hofseth Biocare