Hima Seafood har hentet inn 100 millioner kroner og er klar for byggestart

Nyheter
0

Hima Seafood planlegger et landbasert anlegg for ørret på Rjukan. Anlegget vil ha en størrelse på 27.000 kvadratmeter og de er nå klar for å starte arbeidet med første byggetrinn. 

Oppdrettsplanene på Rjukan startet for hele seks år siden, men planen var da å produsere laks. Da var det selskapet Salmofarms, med Carl Ivar Holmen fra Skien og Oslo-mannen Sophus Kielland i spissen, som sto for disse prosjektet. Etter at de ikke klarte å få på plass finansieringen, gikk Hima Seafood inn for to og et halvt og kjøpte opp Salmofarms med tilhørende konsesjoner.

I en tidligere sak på iLaks kom det frem at selskapet fremdeles jobbet med å hente inn nok penger, men nå skriver lokalavisa Varden (i papirutgaven) at selskapet har klart å hente inn 100 millioner kroner for å sluttføre finansieringen. De er nå klar for første steg i byggefasen av anlegget som har en prislapp på 1,6 milliarder kroner.

Les også: Vil bygge det første store landbaserte ørretanlegget til lands – nå avslører de flere detaljer

– Vi planlegger med sikte på byggestart til sommeren. Nå er det bare formaliteter som gjenstår før vi også har kjøpt utbyggingstomten. Vi skal sette opp et anlegg på 27.000 kvadratmeter, forteller daglig leder i Hima Seafood, Sten Falkum til Varden.

Falkum har erfaring fra en rekke selskaper innen akvakultur, entreprenør og finans, og står nå som leder av storsatsningen. Med seg har han investor Helge Orstad i Orstad Rådgivning  på Bryne, og en rekke finansaktører fra Oslo og Stavanger skal allerede være involvert på eiersiden, skriver lokalavisa.

Investeringsrammen på første byggefase av anlegget blir 800 millioner kroner, og byggingen skal ifølge lokalavisa foregå i to byggetrinn. Selskapet bekrefter overfor Varden at med de 100 millionene som er på plass, er det nok til å starte utbyggingen i den fasen de er i nå. I byggetrinn to skal hele anlegget stå klart.

Anlegget skal ligge å industritomten Svadde, og tomta har de kjøpt av Rjukan Næringsutvikling. Målet er å produsere 9.000 tonn med ørret i året.