Her svømmer den første smolten inn i anlegget til Fredrikstad Seafoods

Nyheter
3918

Endelig er første smolt levert til Fredrikstad Seafoods, Norges første landbaserte oppdrettsanlegg for laks.

Først ble det kommunisert utsett av smolt i Fredrikstad Seafoods før jul, deretter ble det sagt over nyttår, og dette ble til midten av mars. Men endelig har Fredrikstad Seafoods mottatt de første 60.000 smolt i sitt landbaserte oppdrettsanlegg i Fredrikstad, og innen utgangen av mai vil selskapet ha fått levert totalt 100.000 smolt på cirka 100 gram.

Landanlegget i Fredrikstad består av to ringkar i betong, hvor den største ringen har en diameter på 43 meter. I midten ligger biofilteret til RAS-anlegget. På to runder i karene skal fisken gå fra 100 gram til fire kilo. Hele prosessen skal ta omlag et år fra smolt til ferdig slaktet fisk.

– Vi er veldig glade for at vi etter flere år med planlegging og bygging har startet produksjonen av laks i et av verdens største landbaserte oppdrettsanlegg. Dette er en svært viktig hendelse i utviklingen av Nordic Aquafarms og Fredrikstad Seafoods. Vi forventer å kunne starte salg av laks i mai neste år, skriver Bernt Olav Røttingsnes, CEO i Nordic Aquafarms, i en pressemelding.

Her er den første smolten på plass i anlegget. FOTO: Fredrikstad Seafoods (med tillatelse)

Fredrikstad Seafoods skal drifte to produksjonsmoduler og innen august 2019 skal begge moduler ha mottatt smolt. I full produksjon vil de to modulene årlig produsere totalt 1.500 tonn slaktet fisk (HOG).

– Med etablert produksjon i Norge og Danmark, og med to planlagte prosjekter i USA er Nordic Aquafarms godt posisjonert til å bli en ledende aktør innen landbasert oppdrett, skriver Røttingsnes avslutningsvis.

FOTO: Fredrikstad Seafoods (med tillatelse)