Konsernsjef i Havyard: – Vi selger ikke MMC First Process for å berge resten

Nyheter
1714

Men Geir Johan Bakke sier at prosessen med å selge MMC First Process antakelig ble fremskyndet på grunn av regnskapssmellen i mars.

Mandag morgen kom beskjeden om at Havyard Group selger MMC First Process til et konsortium bestående av First Process Holding og Credo Partners.

– Dette er en prosess som vi har holdt på med en stund. Det er en del av strategien til Havyard at vi kjøper, utvikler og selger selskap, sier Bakke til iLaks.

Han legger ikke skjul på at selskapets negative regnskapsavvik på 100 millioner kroner for årsregnskapet for 2018 nok har vært med på å fremskynde salget.

– Alt henger i hop med alt, med det er som sagt en prosess som vi har hatt en stund. Det kan hende prosessen er blitt framskynda, men prisen er fortsatt rett, sier Bakke.

Ikke en bergingsaksjon
I hovedsak knytter avvikene for 2018 seg til to større prototype-prosjekter ved Havyard Ship Technology sitt verft i Leirvik, hvor ferdigstillelse av prosjektene pågår. Bakke understreker at salget på ingen måte er et panikksalg for å holde seg flytende.

Geir Johan Bakke

– Vi selger ikke MMC First Process for å berge resten. Vi selger fordi det er en del av vår strategi. Og nå var det rett tidspunkt, sier Bakke.

Som del av transaksjonen er det avtalt at Havyard Group vil kjøpe fra MMC First Process dets 77 prosent eierandel i MMC Green Technology. Sistnevnte er et selskap  som fokuserer på miljøvennlige løsninger for maritim industri, herunder ballastvann håndteringssystemer.

– Dette er et selskap vi er trygg på og som vi ønsker å utvikle videre, forklarer Bakke.

Byggingen av nytt industribygg fortsetter
Transaksjonen vil ikke ha noen betydning for det nye industribygget til MMC First Process på Digernes på Sunnmøre, ifølge Bakke. Bygget skal stå klart innen 1. oktober.

– De planene går som de skal, sier han.

Det nye anlegget på Digernes vil romme 60 kontorer, og ha en stor felles produksjonshall. Det vil være plass til de 50 ansatte på Vigra og Sjøholt, samt lokaliteter til samhandling på tvers av lokasjonene for øvrig.