Fredrikstad Seafoods hanker inn produksjonssjef fra Wilsgård Fiskeoppdrett

Nyheter
1989

Det ble nylig kjent at selskapet er klart for byggestart. Sist torsdag hadde Fredrikstad Seafoods besøk av selveste fiskeriminister Per Sandberg, som viste stor interesse for det landbaserte anlegget.

Les også: Fredrikstad Seafood – klar for byggestart om to uker

Fredrikstad Seafoods, som går i produksjon i 2017, har lagt listen høyt i forhold til rekruttering av fremtidig produksjonsledelse.

På denne tomta har byggingen av verdens største landbaserte anlegg for atlantisk laks, så smått begynt. Foto: Elisabeth Nodland

Produksjonssjef med lang erfaring
I dag kan Fredrikstad Seafoods annonsere at Roger Fredriksen, produksjonssjef på Wilsgård Fiskeoppdrett, har signert avtale som anleggssjef for Fredrikstad Seafoods. Fredriksen vil ha overordnet ansvar for hele produksjonsvirksomheten, herunder også slakteri som bygges i Fredrikstad.

– Vi har ansatt Roger Fredriksen basert på hans over 30 års erfaring i akvakultur, sier administrerende direktør Erik Heim i morselskapet Nordic Aquafarms.

Fredriksen har mange års erfaring med lakseoppdrett. I tillegg har han allsidig erfaring som omfatter kveite og hummer. Han var også med på den tidlige bølgen av landbasert oppdrett på 80-tallet i Norge.

Les også: – God timing for landbasert

Forkjærlighet for landbasert
– Jeg har i mange år hatt forkjærlighet for landbasert oppdrett, og er overbevist om at en del av den fremtidige veksten vil komme på land og være konkurransedyktig, sier Fredriksen. – At jeg får lov til å bidra til å utvikle denne delen av næringen er jeg glad for. Satsingen til Nordic Aquafarms og Fredrikstad Seafoods er meget spennende, og jeg ser frem til å kunne bidra til selskapet blir
en aktør å regne med i fremtiden, sier Fredriksen.

Fredriksen begynner i Nordic Aquafarms sitt anlegg i Danmark, Sashimi Royal, for å starte opp dette anlegget i høst. I 2017 flytter han til Fredrikstad for å lede produksjonsvirksomheten der.

Selskapet har tidligere annonsert at Cathal Dinneen fra Kuterra i Canada har signert avtale som fremtidig produksjonsleder på anlegget. Dinneen er blant de mest erfarne i verden på produksjon av laks i RAS-systemer.

– I sum bringer disse lederne inn 50 års erfaring i fiskeoppdrett, avslutter Heim.

Hos Fredrikstad Seafoods lokalt sysselsetter bedriften 16 personer fra inn- og utland.