Forsvinningssaken: 37-åringen siktet for ulovlig besittelse av kjemikalier og skarp ammunisjon

Nyheter
496

37-åringen ble som kjent gjenkjent på en pub i Måløy i Sogn og Fjordane ganske nøyaktig en måned etter at arbeidsbåten hans ble funnet drivende i fjæresteinen ved Finnøy i Rogaland.

Onsdag ble mannen avhørt av politiet i Sogn og Fjordane i forbindelse med etterforskningen av forsvinningen – 37-åringen er anmeldt for å ha utløst falsk alarm.

– Jeg kan ikke gjengi hva han har sagt eller hvordan han stiller seg til saken. Det gjenstår kanskje andre vitneavhør, og jeg ønsker ikke å påvirke deres uttalelser gjennom hva som blir skrevet i media, sier politiadvokat Stian Eskeland til iLaks.

Store ressurser
Det er ennå ikke klart akkurat hvor store ressurser som ble brukt i leteaksjonen når det kommer til kroner og øre, men at det er snakk om relativt store summer kan det være liten tvil om.

– Det var en omfattende leteaksjon, og både Sea King og Hovedrednigssentralen og Røde Kors var involvert. Det er brukt store ressurser på å lete etter ham.

Ammunisjon, narkotika og kjemikalier
Men nå har det også blitt kjent at mannen fra tidligere har vært involvert i en alvorlig straffesak.

Det skriver Stavanger Aftenblad.

I januar ble han varetektsfengslet etter at han ble siktet for å ulovlig oppbevare kjemikalier som kan brukes til å framstille eksplosiver. Aftenbladet erfarer at det var tollere som tipset politiet om at 37-åringen fikk forsendelser fra utlandet med skarp ammunisjon og narkotika – politiet fant de overnevnte kjemikaliene i boligen hans.

– Også denne saken er fortsatt under etterforskning, og politiet har ennå ikke kommet til noen konklusjon, sier Eskeland, som dermed ikke ønsker å gi noen videre kommentar til siktelsen.

Full isolasjon
Av rettsdokumentene framkommer det at mannen ble idømt forvaring under full isolasjon i 14 dager.

«Rettens syn er at det foreligger en reell og konkret fare for at siktede på frifot vil benytte seg av muligheten for å forspille bevis. Det foreligger sannsynligsovervekt, » heter det i et utdrag fra fengslingskjennelsen som er datert 30. januar i år.

Mannens oppnevnte forsvarer i saken er advokat Odd Inge Lura.

– Jeg har på nåværende tidspunkt ingen kommentar til siktelsen eller til forsvinningssaken, sier Lura til iLaks.