Første laks slaktet i Emiratene – legges ut for salg neste fredag

Nyheter
3199

Da er det offisielt. Lakseoppdrett i ørkenen er nå mulig.

I en samtale til iLaks bekrefter Edmund Broad, utviklingsdirektør for Dubai-baserte Fish Farm, at selskapet har fullført sin første slakt. Den første noen gang i De forente arabiske emirater.

– Vi kommer til å selge to tonn laks i uken fra og med neste fredag, sier Broad.

Selskapet har utviklet prosjektet i det stille i to og et halvt år med et internasjonalt team på 60 personer. Det er Sheikh Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum – Kronprinsen i Dubai – som står bak prosjektet.

Lokalt salg
For omtrent et år siden transporterte Fish Farm 40.000 smolt fra et klekkeri i Nordvest-Skottland, i tillegg til egg fra Island, til landanlegget i Jebel Ali-havnen i emiratene.

De planlegger å selge den første emirat-laksen til lokale restauranter og i supermarkeder og har en eksklusiv avtale med Midtøsten-kjeden Spinneys.

– Dette er en drøm som blir virkelig, sier Broad.

Bygger egen kompetanse
Fish Farm har 34 kar på landanlegget i Jebel Ali-havnen, hvorav fire blir brukt til laks. Anlegget ligger 20 minutter fra Dubai, noe som gjør det enkelt for levering.

I dag bruker de RAS-teknologi fra Akva, men Broad sier at de også utvikler sin egen akvakulturkompetanse lokalt.

Fish Farm sier at de vil selge laksen fra og med 5. april. Fisken veier mellom tre og fem kilo og vil koste 10-15 prosent mer enn importert laks. Fish Farm forventer en produksjon på 600 tonn i år, og sikter på å øke den til 1.000 tonn neste år.