Søkertallene til Havbruksakademiet når ny rekord: – Dette er helt utrolig

Nyheter
0

Ved fristens utløp 1. april har 65 ungdommer søkt opptak og halvparten av dem er jenter. I fjor var det til sammenligning 39 søkere på Vg1.

Rektor Alexander Halsen og studiesekretær Miriam Fallmyr Hansen, er godt fornøyd og mener at Havbruksakademiet tjener på å være en liten skole. Nå er de på tredje året uten ett eneste frafall.

– Dette er helt utrolig, sier Robert Jørgensen, gründer og styreleder i Havbruksakademiet. Hvem skulle trodd at nesten halvparten av årets tiendeklassinger på Sør-Helgeland ønsker å begynne hos oss, sier han i en pressemelding.

De 65 søkerne utgjør over 40 prosent av årets 157 avgangselever ved grunnskolene på Sør-Helgeland.

En nasjonal trend
Han mener dette er en del av en nasjonal trend, der ungdommen har fått øynene opp for mulighetene i havet, og nærmest står i kø for å ta blå utdanning. De elevene som har søkt om opptak på Vg1 Naturbruk ved Havbruksakademiet i år, kjemper om i alt 20 plasser.

Rektor ved Havbruksakademiet, Alexander Halsen, mener rekordsøkningen er resultatet av et godt team og målrettet arbeid.

– Den gode miksen mellom teori og praksis slår an hos elevene, mener rektoren, som også roser samarbeidet med det lokale næringslivet.

Fikk avslag på undervisningstillatelse
Samtidig melder Brønnøysunds Avis om at skolen akkurat har fått avslag på en søknad om en undervisningstillatelse ved lokaliteten Heggvika i Bindal. Denne tillatelsen var viktig for å opprettholde fisk i produksjon når lokalitetene Varholmen og Lismåsøy slaktes ut.

Undervisningstillatelser skal bidra til at skolene kan kunne tilby attraktiv og realistisk undervisning i praktisk akvakultur og akvakulturregelverk. Avisa skriver videre at slik det er i dag er det tre lokaliteter uten fisk, og dette har stor betydning for undervisningen for avgangselevene ved skolen. Det betyr at elevene på tørrtrene uten fisk i merdene.

– Dette er uheldig mener vi og dette har vi prøvd å argumentere for overfor direktoratet, men vi fikk avslag, sier Halsen, til Brønnøysunds Avis.

Han bekrefter overfor lokalavisen at de vil klage på vedtaket.