Fôrfabrikken har vært en suksess: – Nå tar vi en ny investering i Norge

Nyheter
296

Fabrikken til Marine Harvest på Valsneset kostet rundt en milliard kroner da den ble bygd, og rundt 50 medarbeidere jobber nå med å lage fôr til selskapets mange oppdrettsanlegg rundt om i Norge.

Den dekket i 2015 hele 80 prosent av fôrbehovet til selskapet.

Bygger også nytt i Skottland
Under kvartalsfremleggelsen i februar ble det også kjent at  lokale myndigheter i Skottland har godkjent planene om en ny fôrfabrikk på Isle of Skye. Byggingen vil starte i slutten av mars 2017 og fabrikken vil stå ferdig i løpet av 2018.

Men de har også planer om å utvide produksjonsfasiliteten i Norge. De har søkt om å få utvide fabrikken på Valsneset i Bjugn med over 2000 kvadratmeter.

Forventer en snarlig avgjørelse fra kommunen
– Fôrfabrikken på Valsneset har vært en stor suksess, og  vi styrker fôrsatsingen med en ny investering på fabrikken.  Vi har søkt om en ytterliggere utvidelse for å bygge en ny silo, av samme type som vi i dag har. Investeringen gir oss mer fleksibilitet og bedre logistiske løsninger, forteller kommunikasjonssjef Eivind Nævdal-Bolstad i Marine Harvest til iLaks.

Han forventer en snarlig avgjørelse fra kommunens side, og de vil starte arbeidet umiddelbart etter at de får klarsignalet.