Forbereder permitteringer hos Lerøy

Nyheter
0

– Årets julegave langs kysten er permitteringer.

Mandag var finansminister Trygve Slagsvold Vedum invitert på et innspillsmøte i Rådhuset i Tromsø angående den forslåtte grunnrenteskatten. Flere av de oppmøtte fra oppdrettsnæringen advarte at massepermitteringer kan bli en nært forestående løsning.

Lerøy er et av selskapene som fortalte at de så det som problematisk å inngå langsiktige kontrakter på salg av laks, om man skal skattelegges på grunnlag av spotpris i markedet. Grunnet mangel på kontrakter er selskapet usikre på om de kan levere laks til sine seks slakterier.

– Nå blir det bom stopp. De nærmeste dagene kan vi bli nødt til å sende ut permitteringsvarsel. Mange hundre mennesker går ut i arbeidsledighet. Det er helt for jævlig, sa Stig Nilsen, myndighetskontakt i Lerøy Seafood til Bergens Tidende. 

Lerøy opplyste tidligere i oktober at de dropper investeringer på over 500 millioner da de ikke lenger så investeringene som forsvarlig.

Vedum på sin side innrømmet at det muligens må gjøres endringer og at de lover å lytte til folket.

– Det er mulig vi må gjøre noen justeringer. Det er derfor jeg har en slik kaffekopp-strategi, der vi setter oss ned med folk, drikker kaffe og hører på hva de har å si. Vi hører på innspill, sa Vedum.

Fredd Wilsgård, daglig leder i Wilsgårds Fiskeoppdrett på Senja, var alt annet enn fornøyd.

– Årets julegave langs kysten er permitteringer. Vi kan ikke betale skatt på inntekter vi ikke har.