– For oss har det vært riktig å satse

Nyheter
1647

Fra å være et selskap som tidligere har levert enkeltprodukter av logistikkløsninger til fabrikker og prosessutstyr for eksterne selskaper, har VOLF det siste året satset på selvstendighet ved å stå for alle ledd fra tegning til oppsett når det kommer til levering av logistikkløsninger. 

– Vi har kunnskapen og gjør en vel så god jobb som våre større konkurrenter, selv om vi er relativt små. For oss har det vært riktig å satse, forteller salgs- og markedssjef Per Magne Gjerde.

Produksjonsselskapet VOLF har levert det de kaller komplette logistikkløsninger for prosessering i næringsmiddelindustrien, som fiskeri og bakeri, siden 1998.

Volf leverer blant annet robotløsninger og transportører for fiskeri- og akvakultur. Foto: Lizbeth Osnes

Konkurransedyktige nok 
Dagen for de rundt tretti ansatte starter i de nyoppussede kontorlokalene med utsikt over Skodje på Sunnmøre; på møterommet skapes det ideer og hos prosjektingeniør Thomas Håberg blir ideene tegnet opp i nøyaktig 3D-format. Går du inn døren i enden av de moderne kontorlokalene, kommer du rett inn på verkstedet hvor neste del av arbeidet tar form.

– For oss har det det siste året vært viktig å satse på egenhånd. Vi er et lite selskap sett i forhold til konkurrentene våre, men med lang erfaring og fartstid innen bransjen kombinert med et oppriktig engasjement er vi mer enn konkurransedyktige nok. I stedet for å gjøre som tidligere, da vi leverte deler av prosjekter til eksterne leverandører, satser vi nå på å stå for alt fra planlegging til oppsett av de aktuelle løsningene, sier Gjerde til iLaks.

Volf har levert fabrikkløsninger med roboter til Hofseth Aqua. Foto: Lizbeth Osnes

Nytt slakteri til Hofseth Aqua
Det var da VOLF leverte løsningene til det nye slakteriet til Hofseth Aqua tidligere i år at selskapet virkelig skjøt fart som en selvstendig leverandør av logistikkløsninger.

– Hofseth Aqua er vår største kunde hittil. Det er et samarbeid vi er stolte av og glad for. Vi fikk muligheten til å vise oss og hva vi kan få til av både leveranse, tidsbruk og kompetanse, sier Gjerde.

Hofseth Aqua har tidligere uttalt at samarbeidet med VOLF gikk over all forventning:

– Vi valgte selskapet Volf som leverandør av den nye fabrikken. For oss har det vært viktig å støtte oppunder de lokale leverandørene og Volf ble et naturlig valg. De har ikke vært vant med å drive slike prosjekter tidligere, men samarbeidet har gått over all forventning. De har stått på som bare det og virkelig levert, sa driftssjef ved Hofseth Aqua, Lars Magne Haram, til iLaks.

– Samarbeidet med Hofseth Aqua har helt klart løftet oss frem som bedrift og gitt oss mersmak på det å drive selvstendig med alt fra begynnelse til levert sluttprodukt. Vi har fått mye skryt og tar det selvsagt til oss, sier daglig leder ved VOLF, Leif-Egil Orvik.

Vokser seg større
Nå ønsker selskapet å satse videre på løsninger skreddersydd for akvakultur.

– Vi har et ønske om å satse ytterligere på komplette løsninger for prosessering rettet mot akvakulturen. Per dags dato leverer vi innad Norge, men vi er absolutt åpne for å satse på samarbeid med kunder verden over, sier Gjerde.

Fra å møte kunden på deres lokaliteter til tegninger til planlegging og oppsett; VOLF er med i alle ledd.

– Det er viktig for oss å kunne skille oss ut med at vi er «hands on» og virkelig med i hvert eneste ledd, sier Orvik.