Flyfraktsjefen står på sitt og mener et kunnskapsløft blant eksportørene er nødvendig

Nyheter
919

Og Avinor sier de har fått gode tilbakemeldinger fra flere hold.

Torsdag gikk Schenker hardt ut og mente Avinor kommer med delvis villedende informasjon til sjømatindustrien. Martin Langaas, direktør for trafikkutvikling og flyfrakt i Avinor, respekterer synspunktet fra Schenker, men han mener informasjonen Avinor har gått ut med angående flyfrakt i Norge, er viktig for norske sjømateksportører å være klar over.

Langaas mener det er viktig at eksportørene har kunnskap om premissene som ligger til grunn for å kunne realisere nye direkteflyruter fra Gardermoen.

– Avinor er opptatt av at eksportørene har nødvendig kunnskap slik at initiativene for nye direkteruter har en god mulighet til å bli realisert, sier Langaas.

Han forteller at Avinor har mottatt bred og god tilbakemelding både fra flyselskaper og andre speditører vedrørende de tidligere publiserte artiklenes betydning for å tydeliggjøre premissene for flyfrakt.

– Vi jobber ufortrødent videre med tilrettelegging for sjømatnæringen og respekterer at andre aktører har andre synspunkter enn oss, sier Langaas.

Denne pallen med fisk skal til Japan. FOTO: Andreas Witzøe