Europharma, Fishguard og ACD Pharma har slått seg sammen

Nyheter
1277

Nordly-selskapene slår seg sammen og danner STIM.

Konsernsjef og eier, Jim-Roger Nordly, slapp nyheten ved åpningen av Lofotseminaret foran Fiskeriminister Harald Tom Nesvik og 140 andre deltakere på selskapets årlige havbruks- og fiskehelseseminar.

– Tiden var moden for å samle kreftene. Vi har etter hvert fått et bredt spekter av fagkompetanse i konsernet, og har inngående kunnskap om nær sagt alt som har med biologisk produksjon av fisk å gjøre. Det vil vi utnytte bedre enn vi gjør i dag, sier han.

Europharma har siden oppløsningen av det statlige monopolet på veterinære legemidler i 1995 vært en ledende leverandør av vaksiner og fiskehelseprodukter til norsk havbruksnæring. Med Fishguard kom landsdekkende fiskehelse- og miljøtjenester inn og FoU-selskapet ACD Pharma har utmerket seg med banebrytende forskning på bruk av bakteriofager i havbruk.

– Ingen spørsmål har enkle svar når det kommer til biologisk produksjon av fisk. Alt henger sammen med alt. Derfor er etableringen av STIM fullstendig logisk, og suksessen våre avhenger av evnen til å se hele bildet. Med den nye organiseringen er vi bedre rustet enn noen gang til dette, sier Nordly.

Lanseringen av STIM sammenfaller med Europharmas 30-årsjubileum i bransjen.

– Jeg må innrømme at det satt litt langt inne å kvitte seg med Europharma-navnet, men det skyldes ingenting annet enn nostalgi. Jeg er helt sikker på at dette er et riktig grep for oss, sier han.

Lofotseminaret gjennomføres onsdag og torsdag denne uken, med i alt 20 nasjonale og internasjonale foredragsholdere.