– Er i liten grad bekymret for AKVA Groups fremtid

2476

AKVA Group har lagt bak seg det beste første kvartal noensinne. Omsetningen i første kvartal endte på 393 MNOK med en EBITDA på 40 MNOK. Først kvartal EBITDA margin var 10,1 prosent.

– Det vi er spesielt fornøyd med er at alle  de tre forretningsområdene våre med merdbasert, landbasert og softvare har bidratt.  Hele maskineriet har mer eller mindre vært rettvendt over de siste to til tre årene med bidrag fra det brede lag i selskapet og de ulike segmentene. Det har vært utfordrende å komme dit, men vi er fornøyd med den progressjonen vi har hatt.

AKVA Group har stort sett alltid vært forsiktig med å guide, men et kortsiktig må er at de skal bikke ti prosent EBITDA.

– Dette har vi klart, og potensialet litt lenger frem i tide er at vi vil være klar for å prestere enda bedre på sikt, sier Williksen.

Venter vekst i landbasert teknologi
Ordrereserven ved utgangen av kvartal 697 MNOK er også det høyeste noensinne. Williksen har også tro på vekst innen segmentet landbasert.  Foreløpig stammer 20 prosent av inntektene fra landbasert teknologi, men Williksen mener dette skal kraftig oppover.

– Etter oppkjøpet av Plastsveis og danske Aquatec Solutions har vi fått en god posisjon med god kapasiteten til å dekke markedet på landbasert oppdrettsteknologi. Det er et også et skifte i næringen hvor landbasert i stadig større del vil ta over deler av lakseproduksjonen, sier Williksen til iLaks.

Ikke bekymret
Den største nyheten i dag var muligens at Trond Williksen slutter i AKVA Group og tar over som konsernsjef i SalMar. Han ønsker i liten grad å kommentere ansettelsen overfor iLaks, men sier at han ikke er bekymret for fremtiden til AKVA Group når han forlater selskapet.

– Vi er i vekst og positiv til den videre utviklingen. Vi har en god posisjon i markedet er godt. AKVA  har blitt en god maskin og har mange dyktige folk. Alle går i samme retning og er godt rustet til å fortsette utviklingen, også etter at jeg er ute av bedriften, avslutter Williksen.