En tredje oppdretter vil etablere seg på land i Maine – ønsker å produsere 10.000 tonn årlig

Nyheter
1092

Aquabanq vil produsere 10.000 tonn laks på land innen 2025.

Fra før er det kjent at Nordic Aquafarms planlegger å bygge et anlegg med en årlig produksjonskapasitet på 33.000 tonn laks på land i Belfast, Maine, og at Whole Oceans gjør det samme med et anlegg i Bucksport, hvor de skal produsere 50.000 tonn laks årlig.

Nå kommer en tredje oppdretter, Aquabanq, på banen i området som opplever en voldsom interesse for landbasert oppdrett av laks.

I en pressemelding opplyser Wyoming-baserte Aquabanq at de er klare til å begynne byggingen av et moderne oppdrettsanlegg i Millinocket, etter to års utvikling, planlegging og forberedelser.

Aquabanq er et datterselskap av britiske Aquaculture Management and Holding Co. Ltd.

Anlegget skal etter planen produsere 3.600 tonn atlantisk laks per år innen 2022.

– Laks fra våre anlegg i Maine vil nå forbrukere i Boston, Montreal, New York, Philadelphia, Washington D.C., og alle steder i mellom, timer etter slakt for å sikre topp ferskhet, skriver selskapet.

– Bruk av bevist RAS-teknologi og avanserte materialer reduserer både produksjonskostnad og CapEx per kilo fisk. Gode økonomiske prognoser for anlegget vårt er drevet av sterk etterspørsel etter laks, topp moderne teknologi og forsiktig utgiftsstyring, skriver de videre.

I 2025 håper selskapet å skalere produksjonen opp til 10.000 tonn årlig.