DNB Markets mener forventningene til lakseprisen er for høye

Nyheter
826

– Det er ikke mange steder å gjemme seg. Om man skal ha eksponering mener vi Austevoll Seafood og Lerøy Seafood er de beste alternativene, sier sjømatanalytiker Alexander Aukner i DNB.

Etter en pangåpning for lakseprisen i 2019 sender økte slaktevolumer lakseprisen ned i uke 11. DNB Markets sin sjømatanalytiker tror prisen fortsatt ligger for høyt, og at den skal videre ned i 2019.

– Vi mener det er på tide å ta profitt i laksesektoren nå. Aksjekursene dirrer på «all time high» samtidig som vi tror tilbudet kommer til å blir høyere og etterspørselen lavere enn det som ligger til grunn i forventningene i markedet, sier Aukner.

Godt under konsensus
DNB Markets sine nye estimater for lakseprisen ligger nå på 56 kroner/kg for 2019, 55 kroner/kg for 2020 og 57 kroner/kg for 2021. Noe som er et sted mellom fem og sju kroner under konsensus.

– Som følge dette, er vi 16-20 prosent under konsensus for resultat per aksje i 2019-2021 estimatene. Selskapene vil fortsatt ha super inntjening med mine nye prisestimater, men når forventninger ligger på 61-62 kroner/kg vil det blir sett på som en skuffelse om vi ender midt på 50-tallet, slik jeg tror, sier Aukner.

Tror ikke på høymarginprodusentene
– Siden vi mener prisforventningene er for høye, er det ikke mange steder å gjemme seg. Vi har stort sett selg på hele sektoren, sier Aukner.

Hvis han likevel skal plukke noen er det Austevoll Seafood og Lerøy Seafood som peker seg ut.

– Om man skal ha eksponering, mener vi de er de beste alternativene. De har relative sett mindre lakseeksponering og høy kontraktsandel. Normalt sett burde produsenter med høye marginer som SalMar og Bakkafrost klarere seg bedre når prisene faller, men på grunn av høye multipler er vi redde for multippelkontraksjon for disse to selskapene, sier Aukner og legger til at de fortsatt har kjøp på Atlantic Sapphire, men at det er et litt spesielt case.