– Det er en bevisst strategi å overføre kompetanse fra SalMar til Arnarlax

Nyheter
715

Det bekrefter konsernsjef i SalMar, Olav-Andreas Ervik.

Med tidligere settefisksjef i SalMar, Bjørn Hembre, på plass som administrerende direktør i Arnarlax fra januar 2019 er Ervik godt fornøyd med at de har fått på plass en god driftsorganisasjon i det islandske oppdrettsselskapet.

– Nå har vi fått på plass flere tidligere SalMar folk som kan drift. Nå handler det om å overføre kompetanse fra SalMar og Norge til Arnarlax og Island, sier Ervik til iLaks.

Sammen med en miks av det han karakteriserer som flinke og entusiastiske islandske arbeidere håper Ervik at de nå kan ta Arnarlax et steg videre i utviklingen.

– Islendingene har ikke den erfaringen som trengs, så å få en god miks der for å få utviklet dem er viktig. Det er en bevisst strategi fra vår side ja, sier Ervik.

Økte eierandel
Torsdag morgen ble det klart at SalMar øker sin eierandel i Arnarlax fra 41,95 prosent til 54,23 prosent. Med det er SalMar også etter aksjonæravtalen pliktige til å komme med et tilbud til resten av aksjonærene i Arnarlax.

– Denne prosessen starter nå og vil avsluttes innen rimelig kort tid, sier Ervik.

I første omgang er SalMar fornøyde med å ha kontroll i selskapet, opplyser Ervik.

– Det er et naturlig steg for oss. Dette gjør at vi har kontroll over selskapet og kommer enda tettere på. Når vi nå også har fått på plass mange av «våre egne» folk, har vi bedre tro på utviklingen av selskapet fremover.

God høst
Under kvartalspresentasjonen til SalMar på Hotel Continental i Oslo bemerket Ervik at høsten 2018 var bra for Arnarlax.

I  fjerde kvartal startet Arnarlax slaktingen av 2017 generasjonen, som ifølge selskapet viser bedre biologi enn foregående generasjoner.

Det er ventet et slaktevolum på 10.000 tonn i 2019 hos det islandske oppdrettsselskapet.