Deep Sea Supply vil samarbeide med flere selskap

Nyheter
1189

Det var i tidligere i sommer at Marine Harvest offentliggjorde planene om å opprette et rederi 50/50 eid sammen med det John Fredriksen-dominerte Deep Sea Supply. Det nye joint venture-selskapet sikter inn på arbeidsbåter, brønnbåter, slaktebåter og fôrbåter, og har store ambisjoner.

– Nå er det veldig viktig for oss å benytte muligheten til å si at vi ikke kun jobber med Marine Harvest, men vi vil også jobbe med andre selskap, sier Gummedal, under SpareBank1 sitt markedsseminar i Trondheim på onsdag.

Ledende selskap
De to John Fredriksen-dominerte bedriftene, DESS og Marine Harvest, som sammen driver  DESS Aquacutlure Shipping. I august opplyste rederiet om en opsjon på tre brønnbåter og en slaktebåt. Akkurat nå holder supplyrederiet  for tiden på med et prosjekt med Marine Harvest. TBN Harvest Vessel er et fartøy som tar rundt 400 tonn laks.

– Marine Harvest var godt i gang med dette da vi gikk inn i et samarbeid. TBN Harvest skal være miljøvennlig, så all lossing går på landstrøm. Det krever infrastruktur, men jeg tror også dette konseptet vil være aktuelt for andre oppdrettere, sier Gummedal.

Bratt lærekurve
Den første båten som gjøres klar for operasjon kommer i 2017.

– En båt er en båt, men selvfølgelig er det visse ting som må spisses. Her er det snakk om levende last, og vi har hatt en bratt læringskurve. Vår hovedutfordring likevel å sikre høy utnyttelsesgrad av båtene, avslutter Gummedal.