De har aldri møttes før – og Solfrid (25) har bare fem minutter på seg til å imponere

Nyheter
298

Det var «speed dating» som sto på programmet onsdag kveld da studentene samlet seg på Nord universitet for å være med på første kveld av Havets Døgn 2017.

Og for Solfrid Bringa (25) ble det hele en nervepirrende affære.

– Jeg har aldri vært på et profesjonelt intervju, så jeg tenkte dette kunne bli ei grei erfaring. En mulighet til å prøve noe nytt, sier Bringa til iLaks.

Det var hennes andre forsøk for kvelden, denne gang med representant fra Norway Royal Salmon.

– Jeg synes det gikk bedre enn første runde. NRS er jo et litt større og mer kjent selskap enn hva som var tilfelle i første omgang, og jeg visste av dem fra før. Det gjorde det hele litt lettere, sier Bringa.

FLERE: Flere bedrifter hadde tatt seg turen ut til Nord universitet for å møte studentene denne onsdagskvelden.

Bli bedre kjent

Konseptet er enkelt – et knippe studenter får fem minutter til å møte en representant fra firmaene som har stilt med folk. Målet er at studentene skal bli bedre kjent med bedriftene, og omvendt.

– Det var litt skummelt å ikke vite hva man gikk til, men slik er det jo alltid med nye ting. Jeg syntes jo det var veldig spennende også.

Bringa studerer

human resources and management på første året på Nord universitet. Hun synes sjømatnæringen virker som en spennende bransje.

– Det er jo en næring som er veldig i vekst, så jeg syntes det var spennende å kunne bli med på et arrangement som dette.

Samtidig medgir hun at hun ikke har noen sterke preferanser med tanke på hvor hun til slutt vil jobbe.

– Jeg har lyst til å jobbe innen HR. Hvilken bransje jeg ender opp i, er ikke like viktig.

Så, hvordan gikk det til slutt?

– He he, jeg synes det gikk greit. Og så var det ekstra morsomt at hun jeg snakket med var fra HR-avdelingen i NRS også. Så kunne hun gi meg et bedre inntrykk om hvordan det er å jobbe i bransjen, avslutter Bringa.