Christian Chramer blir Sjømatrådets nye direktør

Nyheter
0

Et enstemmig styre i Norges sjømatråd har ansatt Christian Chramer (48) som ny administrerende direktør.

– Vi er veldig fornøyde med å få Christian Chramer på plass som ny administrerende direktør i Norges sjømatråd. Hans brede ledererfaring og sterke kommunikasjonsevner vil være med på å løfte Sjømatrådet ytterligere, og vi ser fram til et strålende samarbeid fremover, sier nestleder i styret og leder av ansettelsesutvalget, Amund Drønen Ringdal, i en pressemelding.

– Jeg vil gratulere Christian Chramer med jobben som ny administrerende direktør for Norges Sjømatråd. Regjeringen som mål å øke fastlandseksporten med minst 50 prosent innen 2030. For å nå dette målet må eksporten av norsk sjømat levere et vesentlig bidrag, og jeg gleder meg å samarbeide med Christian og Sjømatrådet for å skape enda mer bærekraftig vekst og flere trygge helårsarbeidsplasser i lokalsamfunn langs hele kysten. Jeg vil ønske Christian lykke til med det viktige arbeidet han får ansvaret for, seier fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran, til iLaks

Tilbake til Sjømatrådet
Christian Chramer har bred erfaring fra NHO-systemet. De siste syv årene har han vært regiondirektør, kommunikasjonsdirektør og kommer nå fra stillingen som områdedirektør med ansvar for kommunikasjon, samfunnskontakt og regioner i NHO.

Nå returnerer han til Sjømatrådet, hvor han var både kommunikasjonsdirektør og fiskeriutsending i Sørøst-Asia. I tillegg har han en 13 år lang tjenestekarriere i Hæren.

Skal videreutvikle sjømatens posisjon
– Jeg er veldig stolt over tilliten fra styret og gleder meg stort til å ta fatt på jobben som leder av Norges sjømatråd. Jeg ser frem til å jobbe med dyktige kolleger i Sjømatrådet og bedriftene i en av Norges aller viktigste eksportnæringer. Målet er å videreutvikle den sterke posisjonen som norsk sjømat har globalt gjennom å sikre at en voksende verdensbefolkning i enda større grad får opp øynene for sunn og bærekraftig sjømat, sier Christian Chramer.

Chramer har utdanning fra Forsvarets befalsskole, Krigsskolen og en mastergrad i ledelse og organisasjon fra UiT – Norges arktiske universitet. Christian Chramer er bosatt i Tromsø, er gift og har to sønner på 18 og 22 år.

Christian Chramer tiltrer stillingen 1. oktober. I mellomtiden vil Børge Grønbech fortsette i sin rolle som konstituert administrerende direktør.