Bygger boliger til Nova Seas arbeidere for 13 millioner

Nyheter
3233

13 småhus er i ferd med å bli ført opp på Lovund av Hamnholmvalen eiendom. Hovedformålet er å tilby boplass til unge arbeidere, som blant annet kommer for å jobbe ved Nova Seas virksomheter på øya.

– Vi er i en situasjon nå hvor vi har boliger i mange ulike størrelser og utforminger. Det er snakk om mange eneboliger og leiligheter. Det vi prøver nå er et nytt konsept som vi kaller miniboliger, sier styreleder Bjørnar Olaisen til iLaks, og utdyper:

– Det er mange som kommer hit for å jobbe som er helt unge, og derfor tenker vi at det er et behov for et nogenlunde rimelig boligtilbud for disse.

Det var Rana blad (krever innlogg) som først omtalte saken.

– Finansierer hardt
De 13 eneboligene er identiske i utforming, og hver bolig vil romme 33 kvadratmeter. Byggekostnadene vil beløpe seg på cirka én million kroner per enhet.

Det er Valrygg Architecture som har tegnet husene, som vil føres opp som ferdige moduler. Det er Moelven som har stått for disse, og som vil frakte modulene til Lovund via sjøveien.

– Boligene vil inneholde det viktigste man trenger. Et bad, et lite soverom og oppholdsrom. I tillegg er det bod samt utebod.

De håper at boligene vil være innflytningsklare i mai. Månedsleien vil ligge på cirka 5000 kroner.

I SOLNEDGANGEN: Styreleder i Hamnholmvalen eiendom Bjørnar Olaisen synes det har vært kjempemorsomt å ta del i utviklinga av Lovund. Foto: Privat.

– Vi finansierer ganske hardt, og stiller med mye egenkapital for å holde kostnadene nede. Vi er ikke ute etter å tjene penger på dette, sier Olaisen.

Har bygget mange boliger
Siden oppstarten på 90-tallet anslår han at de har bygget et 60-talls boliger. Flesteparten av disse leier de i utgangspunktet ut. Om leietagerne ønsker å kjøpe, legger de til rette for det.

Olaisen medgir samtidig at de har en baktanke – uten at det nødvendigvis er av den lumske sorten.

– Vi gjør jo dette fordi vi ønsker å tiltrekke oss gode folk, og at det skal være vilkår på Lovund som gjør at det er attraktivt å komme hit for å jobbe. For ikke lenge siden bodde det jo bare 250 mennesker på øya, og da sier det seg selv at det ikke er noe voldsom tilgang på boliger.

Rivende utvikling
Siden eiendomsselskapet ble grunnlagt på 90-tallet har det skjedd ei rivende utvikling på øya. Folketallet har nær sagt doblet seg, og det har kommet både flerbrukshall, pub og hotell, og skolen og barnehagene har fått nye giv.

– Det har vært kjempeartig å få være med på den utviklingen, sier Olaisen.