Brit Hjeltnes om «Norwegian Gannet»: – Veldig bra for fiskehelsen. Det setter jeg tre streker under

Nyheter
1122

Tidligere fagdirektør i Veterinærinstituttet uttaler seg for første gang om slaktebåten «Norwegian Gannet».

Brit Hjeltnes har aldri vært i tvil om effekten slakte- og transportprosessen har for fiskens helse og velferd.

– Når det gjelder «Norwegian Gannet», har jeg fra første stund tenkt at det er bra for helsen og velferden til fisken, sier Brit Hjeltnes til iLaks.

Britt Hjeltnes pensjonerte seg etter i 2019, men følger fortsatt med på forskning. I 2020 fikk hun en pris for hennes mangeårige innsats på området.

– Det er veldig bra for fiskehelsen, fiskevelferd og biosikkerhet.  Det setter jeg tre streker under. Det er juridiske og politiske forhold som driver saken nå i retten, sier Hjeltnes, men understreker hun utelukkende snakker på bakgrunn av fiskehelse, hvor hennes profesjonalitet er.

«Norwegian Gannet» Foto: Preben Andersen

Ifølge Hjeltnes har det aldri vært tvil om, at det er forsvarlig å frakte laksen til Danmark på slaktebåten «Norwegian Gannet», men at saken har gått hen og blitt veldig offentlig med tiden.

Selv er hun veldig spent på resultatet av rettssaken mellom staten og Hav Line om «Norwegian Gannet».

– Det har blitt en sak med stor oppmerksomhet, så det blir spennende å se hva det ender med. Men fra fiskehelseperspektivet kan jeg ikke se noe som vil stå i veien for at båten fortsetter å seile mellom Danmark og Norge, avslutter hun.