Bråstopp for lakseprisen i sommervarmen

Nyheter
933

Eksportørene melder at det er mer enn nok fisk til alle, og at prisfallet er betydelig.

– Allerede mandag begynte prisen å falle, og det har falt hele uken. Det er det samme i alle vektklasser. Vi snakker nesten ti kroner ned på alt sammenliknet med forrige uke, sier en eksportør iLaks har snakket med.

– Det er et veldig vanskelig marked akkurat nå. Vi selger mye mindre nå enn vi gjorde på samme tid i fjor. Det er helt klart kjøpers og ikke selgers marked i dag, og det er mer enn nok fisk til alle. Jeg må nesten bare si det som det er, legger han til.

Fakta

iLaks henter hver fredag etter lunsj inn spotpriser for laks. Dette er fisk som skal leveres den følgende uke. Her kontakter vi flere ledd i verdikjeden, herunder oppdrettere, eksportører og importører. Vi har alltid minst fem uavhengige kilder, selv om ikke alle kildene nødvendigvis vises på trykk. Vi varierer hvilke kilder vi bruker, og bruker ikke de samme kildene hver gang.

En annen eksportør melder også om at fallet er betydelig.

– Vi merker det samme. Prisene er mye ned, og det er godt med fisk, spesielt fra to til seks kilo. Vi snakker nok minst 6-7 kroner ned i pris. Flyfisken, 6+, er fortsatt litt sitt eget marked, sier han.

– Jeg har ikke lagt meg så mye borti markedet i dag, men det faller uten tvil kraftig. Det er alvorlig for mange, sier en foredler.

Industrikildene iLaks har snakket med idag viser til følgende priser, til oppdretter, for de mest omsatte vektklassene:

  • 3-4 kilo 52-54 kroner
  • 4-5 kilo 55-56 kroner
  • 5-6 kilo 57-58 kroner
  • 6+ kilo 62-64 kroner