Blue Ocean Technology signerer kontrakt for sin teknologi med Landeldi på Island

Nyheter
0

Blue Ocean Technology AS har i dag inngått kontrakt for levering av Bluehouse systems® Plug and Farm containeriserte slambehandlingssystemer til Landeldi.

Kontrakten inkluderer avvanning med Blue Ocean Technologys kjerneteknologi – inkludert Bluehouse systems båndfilter, skrupresse med mer – samt en opsjon på å kjøpe Blue Dryer, som er en slamtørke kommer det frem i en pressemelding.

Landeldi landbaserte oppdrettsanlegg. Foto: Landeldi

Kontrakten er signert med Landeldi for deres landbaserte oppdrettsanlegg, Deep Atlantic Station på Island. Anlegget bygges like utenfor byen Thorlakshofn på Sør-Island – ved siden av den internasjonale skipshavnen – og ligger på toppen av fullt fornybare underjordiske salt- og ferskvannsreservoarer, filtrert og oppvarmet av den porøse lavagrunnen.

Den første fasen er for 6000 tonn årlig produksjon, med et endelig mål på 33.500+ tonn.

Runar Thorarinsson. Foto: Landeldi

Landeldi er et fullt integrert oppdrettsselskap med sterkt fokus på bærekraft og lavt karbonavtrykk. Der vil være et betydelig samarbeid mellom lokalt landbruk og det landbaserte anlegget for å gjøre havbruksslammet til en ressurs med betydelig ESG-verdi.

– Blue Ocean Technology var et enkelt valg for Landeldi. Designkvaliteten, kunnskapen og ressurssterkheten er enestående, selskapet er svært dynamisk og legemliggjør ånden av innovasjon og dyktighet. Vi deler en visjon for bærekraft og BOT tilpasset og bidro uanstrengt til vår langsiktige visjon for hva som kan oppnås på Island. Dette partnerskapet vil tåle tidens prøve og oppnå store og viktige ting, sier Runar Thorarinsson, Direktør for innovasjon og bærekraft i Landeldi. 

Blue Ocean leverer et avvanningssystem for fiskeslam med en produksjons- kapasitet på opptil 6000 tonn.

– Vi er begeistret over denne kontrakten. Det har stått øverst på agendaen vår å sikre et sterkt fotfeste i den svært dynamiske islandske landbaserte lakseindustrien. Vi setter stor pris på det dype miljøfokuset til Landeldi og deres entusiasme for å utvikle nedstrømsløsninger med hensyn til fiskeslam kombinert med landbruksgjødsel for lokal verdiutvikling, sier Hans Runshaug, administrerende direktør i Blue Ocean Technology.